Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Енергоефективність – пріоритет розвитку міста Миргород
2018-10-19

Тема енергоефективності стає особливо актуальною та набирає обертів не тільки на глобальному, а й на місцевому рівнях. Вартість тарифів на житлово-комунальні послуги в Україні постійно збільшується.

На часі стоїть питання підвищення ціни на газ як для населення, так і для підприємств, бюджетних організацій. З 1 листопада 2018 року ціна його суттєво зростає. Кабмін встановив ціну на газ для населення - 8 тис. 550 гривень за тисячу кубічних метрів. Асоціація "Енергоефективні міста України" закликає всі міста негайно й пріоритетно зайнятися енергоефективністю будинків – як житлових, так і громадських і закласти в місцеві бюджети відповідні кошти на наступний рік вже зараз, а також закликає всі підприємства ТКЕ розпочати процедуру перерахунку тарифу зі врахуванням нової ціни на газ вже сьогодні.

Міська влада Миргорода значну увагу приділяє енергозбереженню і працює в цьому напрямку давно і дуже активно, оскільки енергоефективність є не просто необхідністю підтримання функціонального стану приміщень, а й  суттєвим способом заощадити кошти на енергоносії. Тому, розглядаються всі заходи, направлені на зменшення споживання енергетичних ресурсів.

Залучення інвестицій в сферу енергозбереження є пріоритетним напрямком відділу муніципальних ініціатив, інвестицій та енергоменеджменту Миргородської міської ради. У першу чергу, залучені інвестиції направляються на енергоефективну модернізацію бюджетних установ, котелень, мереж теплопостачання тощо. Для реалізації цих заходів у міста є підписаний ще в 2013 році План дій зі сталого енергетичного розвитку.

Метою цього Плану Дій є забезпечення розвитку міста-курорту державного значення на засадах енергетичної безпеки, енергоощадливості та енергоефективності з використанням альтернативної та відновної енергетики.

Завдяки ПДСЕР на сьогоднішній день в місті реалізовується проект, виграний 2017 року за Програмою Європейського Союзу "Угода Мерів - Демонстраційні Проекти 2", для модернізації теплового району міста та покращення енергоменеджменту міста. Проектом передбачено зниження споживання природного газу на рівні 1035 тис. м3/рік, зниження СО2 на 338 тон/рік, зниження споживання енергетичних ресурсів у дитячому садочку, скорочення втрат у мережі. Встановлення котла, який працює на біомасі, при модернізації котельної, дозволить збільшити використання відновлювальних джерел енергії у тепловому балансі на 25%.

Довідково: Проект Європейського Союзу "Модернізація виробництва, постачання та споживання теплового району в місті Миргород (MO.GE.DI.CO)" триватиме протягом 2018-2021 років та коштуватиме 1 019,5 тис. євро, з яких грант від ЄС 762,8 тис. євро, кошти міського бюджету – 256,7 тис. євро. . Цілями Проекту є зниження викидів СО2 на 20% в рамках обраного теплового району міста, використання відновлювальних ресурсів, зниження тепловтрат при доставці теплоносія та енергоефективна модернізація дитячого садочку № 10.

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 28 червня 2024 року

     
     
Оголошення

Мінагрополітики запроваджено моніторинг кількості випадків загибелі бджіл 

     
     
До уваги жителів сіл Слобідка, Білики, Зубівка!

Графік виїзного прийому громадян спеціалістами комунальних підприємств Миргородської міської ради:

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]