Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Другий Форум учасників Європейської Енергетичної Відзнаки в Україні
2023-04-07

Про формування та реалізацію політики енергоефективності для відновлення громад йшлося 6 квітня у Києві на Другому Форумі учасників Європейської Енергетичної Відзнаки в Україні. У першому заході, організованому  АЕМУ наживо після повномасштабного вторгнення, взяли участь і представники Миргородської громади - міський голова Сергій Соломаха та головний спеціаліст відділу муніципальних ініціатив, інвестицій та енергоменеджменту Анна Маріна.

Відновлення процесу енергетичного планування в українських громадах, розвиток сталої мобільності з урахуванням чистих технологій і електромобільності, енергетичне планування та застосування відкритих джерел енергії на об'єктах комунальної інфраструктури, підтримка українських громад у процесі зеленого відновлення з боку держави та Швейцарії. Такі питання розглянули на порядку денному учасники Форуму - заступник Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Бутенко, Координаторка проєктів та програм посольства Швейцарії Анна Вільде, голова Держенергоефективності Ганна Замазєєва, Національна експертка Угоди Мерів Оксана Кисіль, виконавчий директор АЕМУ Святослав Павлюк, міські голови та енергоменеджери громад.

Під час "круглого" столу "Формування та реалізація політики енергоефективності для ефективного відновлення громад" було широко обговорено плани Міністерства щодо формування та реалізації політики енергоефективності з врахуванням потреби зеленого відновлення громад та Роль Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України.

План, цілі та заплановані програми представила мерам міст та очільникам громад новопризначена голова Держенергоефективності Ганна Замазєєва. Вона зазначила, що енергоефективність – це драйвер відновлення економіки громад і всієї держави. Це про вивільнення мільйонів гривень на розвиток громад. Тому вона прагне запровадити реальний комплексний підхід у політиці енергоефективності, який дасть результат громадам і державі.

"Візьмемо, наприклад, бізнес. Якщо підприємства не будуть проводити енергоефективні заходи на своїх виробництвах – в майбутньому це вплине на собівартість робіт, послуг, товарів, їхню якість. Від стану економіки залежатиме й соціальний розвиток. Заощаджені завдяки енергоефективності гроші – це додаткові кошти на відбудову, пенсії, соціальні виплати та підвищення добробуту громад в майбутньому. Саме у цьому полягає глибоке розуміння змісту і переваг енергоефективності", - сказала Ганна Замазєєва.

II Форум учасників Європейська Енергетична Відзнака в Україні організований Association Energy Efficient Cities of Ukraine за підтримки Швейцарії.

Нагадаємо, що European Energy Award - це престижна сертифікація, яку вручають органам влади за впровадження та планування ефективних заходів енергетичної та кліматичної політики. Відзнака є інструментом покращення якості врядування у громадах. Також вона стимулює українські міста до зниження енергоспоживання, підвищення енергоефективності та зменшення викидів вуглекислого газу.

Сертифікація була започаткована у Швейцарії і за 25 років існування її отримали понад 1500 муніципалітетів. Національним офісом Європейської енергетичної відзнаки в Україні є Асоціація «Енергоефективні міста України» (АЕМУ).

Миргородська міська рада прийняла Рішення про приєднання до процесу впровадження Європейської Енергетичної Відзнаки у 2021 році.

 

 

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 03 травня 2024 року

     
     
Графік проведення "гарячих" телефонних ліній у травні

Графік проведення "гарячих" телефонних ліній за участю міського голови та секретаря міської ради на травень 2024 року 

     
     
Виїзні прийоми у селах громади

Графік виїзних прийомів громадян спеціалістами Миргородської міської ради

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]