Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Дотримуйтесь правил безпеки на воді
2023-08-09

У Миргородській міській територіальній громаді продовжується  купальний сезон. Влітку на пляжах громади відпочиває багато місцевих жителів та гостей. В той же час, не слід забувати про безпечність такого відпочинку. Іноді вміння плавати та правильно поводитися на воді можуть не тільки зберегти ваше життя, а й врятувати життя інших.

При відпочинку на водоймищі категорично забороняється:

  • запливати за огороджувальні буї;
  • підпливати до моторних, веслових човнів, інших плавзасобів;
  • влазити на технічні та попереджувальні знаки, буї та інші предмети;
  • використовувати рятувальні засоби та спорядження не за призначенням;
  • стрибати у воду зі споруд у місцях, де глибина та стан дна невідомі;
  • розпивати спиртні напої та купатися у нетверезому стані;
  • подавати обманні сигнали тривоги заради жарту;
  • залишати без нагляду малолітніх дітей;
  • використовувати моторні, вітрильні, веслові човни, інші гребні і моторні плавзасоби, водні мотоцикли в зонах пляжів, у громадських місцях купання при відсутності буйкового огородження пляжної зони і у межах цієї зони;

Заходи щодо надання першої медичної допомоги потерпілим на воді

Якщо ви бачите людину що тоне, відразу зателефонуйте на „101". У випадку, коли ви впевнені в своїх силах, то декілька порад допоможуть вам:

  • якщо ви побачили, що людина у воді кличе на допомогу, махає руками, привертає до себе увагу, намагається наблизитись до берега або човна - вона потребує негайної допомоги;
  • слід знати, що потопаюча людина діє несвідомо та інстинктивно;
  • якщо ви не впевнені, що самотужки зможете допомогти потопаючому, краще

відразу покличте ще когось на допомогу;

  • при наближенні до потопаючого, слід тримати поперед себе будь-який плаваючий предмет, щоб потерпілий зміг вхопитися за нього, а не за вас. Людина у шоковому стані може потягнути і вас за собою на дно;
  • підбадьорюйте потопаючого, намагайтеся примусити його працювати ногами у той час, коли ви будете тягти його до берега.

В легких випадках утоплення, коли в дихальні шляхи попала незначна кількість рідини, достатньо заспокоїти і зігріти потерпілого. Але в тяжких випадках, коли потерпілого витягають з води непритомним, необхідно негайно почати проведення оживлення. Перш за все треба звільнити дихальні шляхи від води. Для цього тулуб потерпілого нахиляють головою вниз, а пальцями перевіряють, чи не має в роті і глотці сторонніх предметів. Якщо дихання відсутнє, то відразу проводять штучне дихання Якщо також відсутній пульс на шиї, одночасно роблять закритий масаж серця. Треба бути готовим до виникнення блювання, тому що в шлунок потрапляє велика кількість води. При блюванні голову потерпілого повертають набік, потім очищають ротову порожнину марлею чи тканиною і продовжують оживлення. Сигналом до припинення оживлення є поява трупного заклякнення і трупних плям.

Та найкраще все ж не допускати до біди, дбати про те, щоб запобігти нещастю. Навчіться плавати самі і навчіть цьому інших, добре вивчіть правила поведінки на воді і дотримуйтесь їх. Ось тоді ріки, озера і моря даруватимуть вам лише радість і здоров’я.

Виконавчий комітет Миргородської міської ради  звертається до всіх жителів та гостей громади  бути обережними при поводжені на воді. Дотримуйтесь необхідних правил безпеки.

 

Начальник сектору цивільного захисту   О. ЯРЕМЕНКО

ОГОЛОШЕННЯ
     
До уваги жителів Біликів та Зубівки!

Виїзний прийом громадян

     
     
Засідання постійної комісії з питань земельних ресурсів, охорони довкілля

10 травня 2024  року о 14.00  в залі засідань міської ради відбудеться засідання постійної  комісії Миргородської міської ради 8 скликання з питань земельних ресурсів, охорони довкілля

     
     
Скликається виконком
22 травня 2024 року о 9.00 скликається засідання виконавчого комітету 
     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]