Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
"Доступні ліки" в Миргороді
2017-11-28

Урядова програма «Доступні ліки» почала діяти з квітня 2017 року. За цей час міські жителі отримали ліки від серцево-судинних захворювань, діабету другого типу та бронхіальної астми на суму 930733,00 грн. За час дії програми люди, які потребували  безкоштовних ліків, стали частіше звертатися до сімейних лікарів, і це сприяє запобіганню захворюваності та ранньому виявленню проблем зі здоров’ям.

Комунальний заклад «Центр первинної медико-санітарної допомоги» є одним із розпорядників бюджетних коштів, які користуються субвенцією за урядовою програмою «Доступні ліки». На даний час виписано рецептів сімейними лікарями для жителів міста 15132, із них забезпечено ліками – 10730. Безкоштовними ліками охоплено  84,6%  хворих  від річного плану (обласний показник - 68%).

У програмі «Доступні ліки» задіяно вісім аптечних закладів міста. Для зручності в кожній аптеці опрелюднено перелік ліків, які реалізуються за безкоштовними рецептами. В медичних закладах міста наявні інформаційні стенди та плакати з роз’ясненнями для пацієнтів.Сімейні лікарі та середній медичний персонал постійно проводять роботу на своїх дільницях про можливість отримати ліки безкоштовно.

Керівниками КЗ «Центр ПМСД» постійно ведеться моніторинг наявності лікарських засобів  в аптечній мережі міста. Міністерство охорони здоров'я опублікувало оновлений список препаратів, які можна отримати безкоштовно за програмою «Доступні ліки».

В оновлений реєстр ліків увійшло 199 препаратів 43 виробників, з яких 21 виробник країн ЄС, 17 – України, 4 – Індії, 1 – Ізраїлю.

У новому реєстрі стало на 33 позиції більше для пацієнтів, які хворіють на серцево-судинні захворювання, 5 – на діабет II типу, 4 – бронхіальну астму в порівнянні з попередніми місяцями.

Для того, щоб взяти участь у програмі, треба звернутися до свого сімейного лікаря, отримати правильно виписаний рецепт та обміняти його на ліки безкоштовно або з незначною доплатою в аптеці з позначкою «Доступні ліки».

Ніна Коркішко,

радник міського голови зпитань

медичного обслуговування населення

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 28 червня 2024 року

     
     
Оголошення

Мінагрополітики запроваджено моніторинг кількості випадків загибелі бджіл 

     
     
До уваги жителів сіл Слобідка, Білики, Зубівка!

Графік виїзного прийому громадян спеціалістами комунальних підприємств Миргородської міської ради:

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]