Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
До зустрічі в гостях у Гоголя!
2016-07-20

Фестиваль «В гостях у Гоголя» - завершився. Два тижні справжнього музичного свята. Концерти і музичний спектакль, конкурс і заняття у Літній музичній школі, майстеркласи і лекції для фахівців і батьків.У фестивалі взяли участь маленькі і дорослі музиканти з різних міст України: Києва, Харкова, Одеси, Запоріжжя, Хоролу,і нашого Миргорода, а також з різних країн: Великобританії, Австрії, Іспанії, Росії та Китаю.

До нас приїздили всесвітньо відомі скрипалі – Валерій Соколов (Англія) і Богдана Півненко (Україна), гитарист Володимир Доценко (Україна), талановиті юні музики: маленький піаніст з великим майбутнім Роман Федюрко (Київ), уже відомий у світі 17-річний скрипаль Дмитро Удовиченко (Харків, але на майбутній рік напишемо вже – німецьке місто ‑ Ессен), арфістка Євгенія Марченко (Росія), флейтистка Іріс Маасс (Австрія). Зацікавили своїм мистецтвом співак Лю Нін (який на наступний рік обіцяв розучити українські пісні) і піаністка Нахере Ріос Дора (Іспанія; її вчителька з влучним українським іменем Надія обіцяла привезти на наступний рік вже не одну, а кілька своїх учениць).

Наші миргородські музики достойно відповідали високій планці цього фестивалю. Завдяки учням Дитячої музичної школи ім. А.П. Коломійця ‑ Ярославі Моргун і Ярині Курилко ‑ дехто з наших гостей уперше почув нашу співучу бандуру вокальну; а Назарій Ковальчук і Дарина Мельник захопили слухачів завзятою грою на акордеоні і баяні. Випускник нашої музичної школи Єгор Воронцов став володарем Гран-прі конкурсу «Народні інструменти», випередивши харків’ян, які мають фундаментальну підготовку в Харківській середній спеціальній музичній школі-інтернаті (ХССМШі), Школі педагогічної практики при Харківському національному університеті мистецтв ім. І. П. Котляревського, Музичному училищі ім. Б.М. Лятошинського. Наша землячка піаністка Валерія Бадьон в цьому році закінчила ХССМШі і прекрасно виступила і як солістка, і як концертмейстер в дуеті зі знаменитим Удовиченко.

«Я приїхав у Миргород перед від’їздом на навчання в Німеччину, щоб набратися духовності і краси нашої любої України. Я мрію грати – солістом, в ансамблях, оркестрах по всьому світові. Але я завжди буду проїжджати з безкоштовними концертами і Україну і обов’язково у Миргород, який я полюбив як місто тиші, натхненного спокою і краси. Я буду приїжджати , як зараз це робить мій кумир Валерій Соколов», ‑ признався у щирій, відвертій бесіді Дмитро Удовиченко.

Кінець фестивалю – це планування наступного! У Художнього керівника фестивалю – заслуженого діяча мистецтв України, професора Валерія Алтухова –  завжди так!

А учасники і гості фестивалю просили передати усім його організаторам: начальнику відділу культури і туризму Ларисі Педченко, директору РБК Віктору Фещенку на чолі з Миргородським міським головою Соломахою Сергієм Павловичем – ВЕЛИКЕ «ДЯКУЄМО!!!».

Тетяна Казакова,

фото Анфіси Сметаніної

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 28 червня 2024 року

     
     
Оголошення

Мінагрополітики запроваджено моніторинг кількості випадків загибелі бджіл 

     
     
До уваги жителів сіл Слобідка, Білики, Зубівка!

Графік виїзного прийому громадян спеціалістами комунальних підприємств Миргородської міської ради:

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]