Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Безпека на воді
2024-06-03

З метою забезпечення безпечного відпочинку дітей під час літніх канікул звертаємо увагу, на основних заходах безпеки.

Чого не треба робити:

- дозволяти дітям купатися без нагляду;

- залізати на технічні та попереджувальні знаки, буї та інші предмети та стрибати у воду з них;

- організовувати у воді ігри, пов'язані із пірнанням та захватом тих, хто купається, та подавати обманні сигнали тривоги заради жарту;

- використовувати для плавання автомобільні камери, надувні матраци, лежаки, дошки;

- коли вже трапилося лихо і хтось тоне - слід швидко витягнути потерпілого з води. Робити це слід лише в тому випадку, коли ви це можете зробити, інакше існує загроза потонути разом;

- якщо людина не впевнена у своїх силах – необхідно гукати на підмогу. До прибуття лікарів “швидкої допомоги” надати першу допомогу.

 

Правила поведінки дітей з незнайомими людьми.

Однією з найбільш серйозних небезпек, що постійно підстерігає дітей і підлітків, особливо в міських умовах, може бути зустріч із небезпечними незнайомцями – людьми, схильними до злочинних дій, психічно неврівноваженими, а також тими, хто перебуває в наркотичному чи алкогольному сп’янінні. Серед них можуть бути ґвалтівники, грабіжники, хулігани, убивці, маніяки та ін. Для того, щоб уникнути такої небажаної зустрічі та зберегти своє життя й здоров'я, необхідно знати й завжди дотримуватися простих і у той же час досить ефективних правил поведінки:

- ніколи, за жодних обставин, не брати солодощі, гроші, подарунки від незнайомих людей за відсутності батьків чи старших рідних. Це можна робити лише за їхньої згоди;

- не погоджуватися на прохання незнайомців допомогти їм знайти тваринку, вулицю, піти подивитися з ним «класний мультик по відео» або пограти в комп’ютерну гру;

- ніколи не слід вступати в розмову з незнайомцями. Якщо він чи вона до вас звертаються, не сваритися з ними, а краще зробити вигляд, що не почули їх, і швиденько відійти в інше місце. Якщо незнайомець йтиме за вами, втекти від нього, голосно закричати, щоб хтось почув;

- не можна відчиняти двері, навіть якщо вони на ланцюжку, щоб краще розглянути, хто стоїть за дверима;

- бажано ходити по вулицях де є багато людей;

- ніколи не сідати в незнайому машину, якщо пропонують підвезти додому. Це може бути небезпечним для життя.

Безпека від пожежі.

Основними причинами виникнення пожеж є:

- дитячі пустощі з сірниками та запальничками;

- несправність або неправильна експлуатація електрообладнання,

газових плит, електричних побутових приладів;

- увімкнення в одну розетку декількох побутових приладів великої потужності;

- несправність електропроводки.

У разі виникнення пожежі необхідно негайно зателефонувати до служби 101 та повідомити повну адресу, місце, що горить, свій телефон, прізвище, ім'я та по батькові, скільки поверхів у будинку, якщо ви знаєте, як до нього під'їхати.

Правила поведінки на дорозі.

Варто нагадати дітям про основні правила поведінки на дорозі.

По-перше: переходити через проїзджу частину дороги потрібно тільки на пішохідному переході, враховуючи при цьому сигнали світлофора та дорожні знаки. Ні в якому разі не потрібно перебігати через дорогу.

По-друге: грати в ігри поблизу автодоріг категорично заборонено.

По-третє: говорити по мобільному телефону чи просто відволікатися на будь-який інший гаджет поблизу проїжджої частини заборонено.

По-четверте: коли ідете з дитиною на зупинку громадського транспорту, не поспішайте, поясніть їй правила пасажира та як потрібно обходити громадський транспорт. (Автобуси та тролейбуси потрібно обходити ззаду, трамваї – спереду.)

По-п’яте: кататися на велосипедах, скейтбордах чи скутерах неповнолітнім можна тільки на спеціальних майданчиках під наглядом дорослих.

І головне, пам’ятати, що поведінка дорослих на вулично-шляховій мережі міста є прикладом для майбутнього покоління.

Крім вищезазначеного, дітям можуть загрожувати:

- сонячний чи тепловий удар;

- укуси комах, кліщів, змій;

- ураження блискавкою;

- втрата орієнтації на місцевості;

- харчові отруєння та отруєння грибами чи іншими рослинами;

- бродячі тварини (собаки, коти та ін.).

Шановні дорослі та діти, пам'ятайте, щоб не трапилось біди під час літніх канікул та відпусток, необхідно чітко дотримуватись правил безпеки життєдіяльності. Батьки, Ви відповідаєте за безпеку ваших дітей, тож інформування дітей з приводу небезпечних ситуацій, як їм запобігти, та як допомогти собі, коли неприємність таки трапилась, завдання не тільки педагогів та вихователів, а й безпосередній Ваш обов'язок. Тож, шановні дорослі, згадайте про відповідальність за життя юних громадян нашої держави і розкажіть хоча б найелементарніші правила безпечної поведінки у такому небезпечному світі. Пам'ятайте про наслідки недбалого поводження з вогнем, іграми на воді, у лісі й горах, на дорозі.

Таким чином, ще раз наголошуємо на необхідності вжиття заходів підвищеної безпеки дітей під час літнього відпочинку, здійснення системного контролю за територією шкільних закладів.

Бажаємо доброго та веселого відпочинку дітям.

ОГОЛОШЕННЯ
     
Перелік боржників до бюджету громади станом на 1 липня 2024 року!

За інформацією податкової служби, 5788 жителів громади станом на 1 липня 2024 року мають борг до бюджету громади, загальна сума якого складає близько 16,0 млн грн. 

Перевірити наявність боргу можна за посиланням.

     
     
Потреба у працівниках
Потреба у працівниках на 17 липня 2024 року
 
     
     
Затверджено технічні документації з нормативної грошової оцінки земельних ділянок

Миргородська міська рада повідомляє, що рішенням п’ятдесят першої сесії Миргородської міської ради восьмого скликання від 12 липня 2024 року №196 "Про розгляд та затвердження технічних документацій з нормативної грошової оцінки земельних ділянок":

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]