Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Головні питання планового виконкому
2023-03-15

15 березня відбулося засідання виконавчого комітету, що провів міський голова Сергій Соломаха. Розпочалося засідання із вшанування пам'яті загиблих від російських окупантів. Далі міський голова вручив Почесні грамоти  Миргородської районної ради з нагоди  Дня працівників житлово-комунального господарства і побутового обслуговування населення начальнику відділу житлово-комунального господарства Олександру Залєському та директору КП "Миргородтеплоенерго" Камандару Байрамову. 

Про підсумки роботи відділу підприємництва, торгівлі та агропромислового комплексу міської ради за 2022 рік доповідала начальник відділу підприємництва, торгівлі та агропромислового комплексу міської ради Вероніка Богаєнко. Вона конкретизувала напрямки роботи відділу, зазначивши, що наповнення дохідної частини бюджету та економічний потенціал громади залежить від роботи підприємств, які провадять свою діяльність на території Миргородської міської територіальної громади.

Станом на 01.01.2023 року кількість облікованих фізичних осіб – підприємців становить 2110 та 170 юридичних осіб. У період з 01.01.2022 - 01.01.2023 р.  зареєстровано 91 фізичних осіб – підприємців та 10 юридичних осіб, припинили свою підприємницьку діяльність 140 фізичних осіб – підприємців та  10 юридичних осіб. Причина припинення діяльності – власне рішення, але головною причиною завершення власної справи можна вважати зменшення  доходів бізнесу у зв’язку з повномасштабним російським вторгнення в Україну та спричиненими ним наслідками.

Підтримка роботи місцевого бізнесу – важливе завдання для забезпечення економічної спроможності нашої громади протистояти викликам війни. Зараз підприємці мотивовані не тільки питаннями збереження власної справи, але й більш глобальними завданнями - надати робочі місця та допомога нашим захисникам. Тому у рамках виконання "Комплексної програми розвитку малого підприємництва Миргородської міської територіальної громади на 2021 – 2025 роки в новій редакції", затвердженої рішенням Миргородської міської ради від 19.11.2021р. № 451 та відповідно Порядку організації та проведення конкурсу бізнес-планів фізичних осіб - підприємців Миргородської міської територіальної громади, проведено конкурс бізнес-планів для підприємців.  За результатами конкурсу переможцем визнано бізнес–план: "Відкриття складу, облаштованого холодильною камерою для зберігання швидкопсувної продукції". Конкурс планується проводиться і у подальшому. У даному конкурсі можуть брати участь підприємці нашої громади та фізичних осіб-підприємців з числа внутрішньо переміщених осіб.

Відділ постійно займається пошуком актуальної інформації щодо діючих грантових програм для бізнесу, яку  можна знайти на сайті Миргородської міської ради у підрозділі "Грантові програми". На даний час розділ "Підприємництва" успішно функціонує і допомагає оперативно отримувати підприємцям  актуальну інформацію.

Також запроваджено часткову компенсацію підприємцям витрат зі сплати єдиного соціального внеску (ЄСВ) на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за кожне новостворене робоче місце спільно з Фондом підтримки підприємництва міста Миргорода.  У рамках проєкту «Розширення економічних можливостей жінок - ВПО, які перебувають на території Миргородської громади, що виконувала  ГО «Зміни можливі» за підтримки Українського Жіночого Фонду/ Ukrainian Women's Fund, відділом підприємництва, торгівлі та АПК спільно з відділом моніторингу місцевих  податків та з питань праці було проведено ряд семінарів для жінок ВПО, які планують розпочати власний бізнес.

У рамках даного проєкту були проведені безкоштовні курси експрес-курси крою та шиття для жінок ВПО. Загалом у проєкті прийняло участь понад 50 жінок ВПО, які у подальшому планують  відкрити власний бізнес у нашій громаді. У 2023 році буде реалізовуватися проєкт Миргородської міської територіальної громади у партнерстві з Горішньоплавнівською міською територіальною громадою рамках  грантового конкурсу  "EU4Business: Конкурентоспроможність та інтернаціоналізація МСП", який фінансується Європейським Союзом та урядом Німеччини і реалізується німецькою федеральною компанією Deutsche Gesellschaft fur Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH. Основна мета проєкту - це створення сприятливих умов для відкриття, ведення і зростання бізнесу та розкриття потенціалу підприємництва в громадах партнерах.

Низку заходів буде проведено в рамках проєкту "Активізація бізнес-діяльності, як ключовий фактор економічної стійкості громади в період воєнного стану".  Проводиться постійна робота по популяризації місцевих товаровиробників  нашої громади, що спрямована на розширення асортименту миргородської продукції у торговельній мережі громади. Були проведено зустрічі з метою розширення ділових контактів між місцевими виробниками, міською владою та  керівниками продовольчих магазинів, а також наповнення полиць магазинів та супермаркетів продукцією місцевого виробництва. В результаті успішно проведеної інформаційна-роз’яснювальна роботи відділом щодо  грантової програми «Курс на Незалежність» двоє активних підприємців, які зареєстровані та працюють на території громади отримали перемогу у даній програмі і відповідно грошові кошти на розвиток власної справи.

Протягом звітного періоду відкрито 6 нових об'єктів торгівлі. Завдяки відкриттю нових об’єктів у сфері торгівлі, ресторанного господарства та сфери послуг створено 11  робочих місць.

Від початку повномасштабного вторгнення росії на територію нашої держави агропромисловий комплекс України опинився у надскладних умовах. Найбільшою загрозою для економіки та виживання країни та нашої громади  в умовах війни був би зрив посівної кампанії. Відділ підприємництва, торгівлі та АПК за звітній період зосередив свою роботу на оперативному інформуванні суб'єктів агропромислового комплексу щодо нюансів посівної компанії в реаліях воєнного стану. Було налагоджено комунікацію та обмін інформацією  між Миргородською міською радою, Обласною військовою адміністрацію, Районною військовою адміністрацією та  суб'єктами АПК.

На території Миргородської міської території громади здійснюють діяльність 64 підприємств, що виробляють сільськогосподарську продукцію.

Агропромисловий напрямок економіки громади зорієнтований в основному на вирощуванні озимої пшениці, ячменю, кукурудзи, соняшника, сої, овочів, кормових культур. Протягом 2022року сільськогосподарськими підприємствами засіяно більше 21 тис.га сільськогосподарських угідь громади.

У нашій громаді успішно працює сімейна молочна ферма «Блонських». Сімейна молочна ферма є найбільш ефективною формою молочного тваринництва. В громаді, неодноразово, проводилися зустрічі щодо проведення інформаційної кампанії серед мешканців, з метою стимулювання власників  великої рогатої худоби до  реалізації подібних  проектів на території нашої громади.

Відділ підприємництва, торгівлі та агропромислового комплексу міської ради постійно проводить інформаційну та роз'яснювальну роботу з сільгоспвиробниками  та власниками корів Миргородської міської територіальної громади, щодо реєстрації у системі Державного аграрного реєстру і відповідно отримання дотаційної підтримки через дану систему. За звітний період працівниками відділу було надано консультації по роботі системою ДАР 27 сільгоспвиробникам та  36 власникам понад трьох корів Миргородської міської територіальної громади.

У тісній  співпраці відділу з Агенцією регіонального розвитку Полтавської області, Офісом євроінтеграції та Програмою USAID АГРО реалізовано проєкт «Підтримка ММСП молочного напрямку (виробництво молока) у забезпеченні продовольчої безпеки України».

Учасники проєкту отримали профілактичні та лікувальні ветеринарні препарати та вакцин, які необхідні для запобігання скороченню поголів’я великої рогатої худоби, покращення здоров'я тварин, добробуту та продуктивності дійних корів для виробництва якісного молока внутрішнього споживання. Три домоволодіння отримали молочне обладнання для полегшення ведення домашнього господарства.

Завдяки благодійній підтримці міжнародних спільнот в межах проєкту «Сади Перемоги» 489 домогосподарств нашої громади, в яких проживають ВПО отримали  посадковий матеріал, а саме: картоплі (147 домогосподарств) та насіння городництва (347 домогосподарства). Протягом 2022 року проводилася робота щодо попередження отруєння бджіл та обов’язкової комунікації між пасічниками та агровиробниками. Відділ проводить реєстрацію пасік та оперативне інформування бджолярів громади.

Відділом продовжується робота по пошуку актуальних міжнародних програм підтримки сільгоспвиробників Миргородської громади. За звітний період відділом підготовлено та прийнято 53 рішення виконавчого комітету, укладено 102 договорів на надання в оренду окремого конструктивного елементу благоустрою комунальної власності. Припинено 16 договорів (зміна суб'єкта господарювання,   дострокове припинення виносної торгівлі та припинення підприємницької  діяльності).

Від сплати за надання в оренду окремого конструктивного елементу благоустрою комунальної власності за 2022 рік до міського  бюджету надійшло  926,1 тис. грн. Станом на 1 березня поточного року діє 142 договорів надання в оренду окремих конструктивних елементів благоустрою

З метою інформаційно – комунікаційної підтримки підприємців та населення громади на платформі "Smart city"  сайту міської ради  продовжує функціонувати віртуальна карта тимчасових споруд  та локацій для проведення  виносної торгівлі. Протягом звітного періоду до відділу підприємництва, торгівлі та АПК звернулися 66 осіб. Дієву допомогу одержали 54 заявників.

З моменту повномасштабної збройної агресії росії проти України актуалізувалось питання, щодо формування та видачі продовольчої допомоги для  внутрішньо переміщених осіб та малозабезпечених верств населення Миргородської МТГ. Відділ підприємництва, торгівлі та АПК організовував роботу, щодо приймання, обрахунку продовольчої допомоги та формування продуктових наборів. Безпосередню допомогу у формуванні та видачі продовольчих наборів надавали відділ культури та працівники закладів культури, працівники відділів та управлінь виконавчого комітету та управління освіти і працівники освітніх закладів. Всього  за період квітень – грудень 2022 року до Миргородської міської ради надійшло гуманітарної (благодійної) продовольчої допомоги вагою 202,5т., з якої було сформовано 18 820 продовольчих набори, якими відповідно до рішення штабу гуманітарної (благодійної) було забезпечено різні категорії малозабезпечених верств  населення Миргородської МТГ та внутрішньо переміщені особи. Також продовольча допомога передавалася на потреби військовим частинам і до закладів компактного проживання ВПО. Відділ співпрацював з 17 організаціями, що надавали гуманітарну (благодійну) продовольчу допомогу. А ще відділ проводив організаційні заходи під час видачі продовольчої допомоги від американського фонду  World Central Kitchen, "Федерації єврейських общин України" та обласної організації Товариства Червоного Хреста України.

Доповідь про підсумки роботи відділу підприємництва, торгівлі та агропромислового комплексу за 2022 рік члени виконкому взяли до відома.

Рішення з поточних питань стосувалися роботи відділу "Служба  у справах дітей", відділу підприємництва, торгівлі та агропромислового комплексу, управління архітектури та державного архітектурно-будівельного контролю, відділу моніторингу місцевих податків та з питань зайнятості, управління соціального захисту населення, Територіального центрусоціального  обслуговування (надання соціальних послуг), відділу економіки та туризму, відділу житлово-комунального господарства.

 

 

 

ОГОЛОШЕННЯ
     
“Гаряча” телефонна лінія

29 квітня 2024 року з 16 до 17 години буде проведено особистий прийом громадян в режимі  “гарячої” телефонної лінії керуючою справами виконавчого комітету Нікітченко Антоніною Борисівною. Охочих просимо звертатися за телефоном 5-25-01.

     
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 26 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]