Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
120-річчя художньо-промислового коледжу
2016-11-03

2 листопада в Миргородському художньо-промисловому коледжі імені М.В. Гоголя Полтавського національного технічного університету імені Юрія Кондратюка відбулася наукова конференція «Погляд крізь 120-річчя», присвячена ювілею навчального закладу. У заході взяли участь викладачі, студенти та випускники коледжу з різних міст.

Присутні згадували історію альма-матер, говорили про успіхи та здобутки вихованців, а також окреслювали перспективи розвитку закладу освіти.

Директор коледжу Олександр Дубина подякував присутнім за участь в конференції, а викладачам та студентам побажав і надалі доповнювати книгу історії закладу новими славними сторінками.

Довідково: У 1879 році з нагоди 70-річчя М.В.Гоголя шанувальники його таланту порушили питання про присвоєння його імені навчальному закладу, що мали відкрити в Миргороді. Але відкриття затягнулося на довгих 17 років. Будинок школи було закладено 22 серпня 1889 року. Споруда збудована у стилі французького ренесансу за проектом полтавського архітектора О.І.Ширшова. Споруджено навчальний корпус у 1882 році, тобто за 3 роки. 1 листопада 1896 відбулося урочисте відкриття начального закладу. Школа ставила за мету підготовку фахівців гончарного виробництва, а також вчителів графічних мистецтв. Це була перша в Україні школа, де готували майбутніх кераміків, майстрів художнього оздоблення виробів та вчителів малювання.

15 вересня 1918 року на базі художньо-промислової школи імені М.В.Гоголя створено Миргородський художньо-промисловий інститут. Директором інституту призначили професора Української Академії мистецтв архітектора В.Г.Кричевського.

У серпні 1919 інститут припинив існування у зв’язку з наступом денікінської армії. У 1929-30 на базі школи створено індустріально-керамічний інститут, який у 1933 було переведено до Кам’янця-Подільського, а в Миргороді залишено технікум. У 1932 р. в результаті ряду реорганізацій інститут був ліквідований, а залишився у Миргороді технікум будівельних матеріалів, що мав два відділення: кераміко-теплотехнічне і механічне.

У 1997 ройці Постановою Кабінету Міністрів № 78 навчальний заклад перейменовано на Миргородський державний керамічний технікум імені М.В.Гоголя.

Відповідно до Закону України «Про вищу освіту», з метою поліпшення якості підготовки фахівців навчальнй заклад у 2011 році реорганізовано в Миргородський художньо-промисловий коледж імені М.В.Гоголя Полтавського національного технічного університету імені Юрія Кондратюка.

 

 

 

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 28 червня 2024 року

     
     
Оголошення

Мінагрополітики запроваджено моніторинг кількості випадків загибелі бджіл 

     
     
До уваги жителів сіл Слобідка, Білики, Зубівка!

Графік виїзного прийому громадян спеціалістами комунальних підприємств Миргородської міської ради:

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]