Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Моніторинг стану факторів зовнішнього середовища
2021-06-08

Згідно з  планом моніторингових досліджень по Миргородській міській ТГ на 2021рік, Миргородським МВПЛД ДУ «Полтавський ОЛЦ МОЗ України» за період з 31.05.2021 р.  по 04.06.2021 р. було виконанано такі перевірки:

  1. Води з поверхневих водойм в місцях водокористування (р.Хорол):
  • на мікробіологічні та санітарно-хімічні показники досліджено  4 проби води, а саме: міський пляж КП «Спецкомунтранс», зона відпочинку біля Грензавода, зона відпочинку біля парку «Слава»,  с. Рибальське. Індекс лактозо-позитивних паличок не перевищував встановлену норму (не більше 5000ЛКП) і складав відповідно 1200 ЛКП, 1200ЛКП, 1300ЛКП, 1500ЛКП. Санітарно-хімічні показники не відповідали по забарвленості.
  1. Питної води з міського водогону:
  • на мікробіологічні показники досліджено 10 проб води, без відхилень

на санітарно-хімічні показники досліджено 10 проб води, в яких визначено перевищення гранично-допустимих концентрацій фторидів та хлоридів, що не відповідає ДСАНПіН 2.2.4-171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною» та є характерним для природнього складу води з бучакського водоносного горизонт.

  1. Кибинська гімназія та структурний підрозділ ЗДО «Берізка»:
  • води питної із водогону на мікробіологічні показники досліджено 2 проби та 1 проба води очищеної, без відхилень;
  • на санітарно-хімічні показники досліджено 2 проби та 1 проба води очищеної, вода питна з водогону в Кибинській гімназії та структурному підрозділі ЗДО «Берізка» не відповідає ДСАНПіН 2.2.4-171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною» по вмісту фторидів та хлоридів, що є характерним для природнього складу водоносного горизонту;
  • змивів із столового посуду, приборів на наявність санітарно-показової мікрофлори – 20, згідно  результатів мікробіологічних досліджень змивів із посуду, столових приборів та кухонного інвентарю в 4 змивах, відібраних в структурному підрозділі ЗДО «Берізка» виділені бактерії групи кишкової палички.
  • харчових продуктів:
  • на мікробіологічні показники  досліджено 2 проби готових страв, без відхилень;
  • на санітарно-хімічні показники досліджено 2 обідні страви для визначення коефіцієнту виконання енергетичної цінності, без відхилень.

Досліджено овочів врожаю 2020-2021року на вміст нітратів – 4 проби, без відхилень.

Проведено 10 замірів параметрів мікроклімату та 18 замірів рівнів освітленості в класних та групових кімнатах.

  1. Питної води з шахтних (трубчастих) колодязів, яку споживають вагітні жінки: розглянуто 3 звернення. Згідно результатів досліджень  у 2 пробах визначено перевищення концентрації нітратів в 5,0 та 1,6 рази в порівнянні з нормативним показником.Вагітним надані рекомендації, щодо небезпеки вживання питної води з перевищеним вмістом нітратів для здоров’я майбутньої дитини. Інформація також направлена до жіночої консультації.
  2. Проведено 15 вимірювань (Миргород) потужності експозиційної дози гамма-випромінювання - потужність експозиційної дози гамма-випромінювання місцевості становить від 11 до 16мкР/год, що не перевищує нормативних значень.

 

Усі зацікавлені особи проінформовані про результати проведеного моніторингу, при необхідності  надавались рекомендації.

 

Завідувач Миргородського МВПЛД

ДУ «Полтавський ОЛЦ МОЗ України»

Я.М.Степанько

ОГОЛОШЕННЯ
     
До уваги жителів Біликів та Зубівки!

Виїзний прийом громадян

     
     
Засідання постійної комісії з питань земельних ресурсів, охорони довкілля

10 травня 2024  року о 14.00  в залі засідань міської ради відбудеться засідання постійної  комісії Миргородської міської ради 8 скликання з питань земельних ресурсів, охорони довкілля

     
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 09 травня 2024 року

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]