Цивільний захист Карта укриттів

Ти як? Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів


                                        

Для перегляду випусків клікніть "Докладніше"

Шановні мешканці та гості Миргородської громади!

 

З метою забезпечення вашої безпеки та охорони здоров'я, нагадуємо про діючу заборону на проведення масових заходів у нашому районі. Це рішення ухвалене Оперативним штабом з оборони Миргородського району у зв'язку з погіршенням безпекової ситуації.

Заборона стосується всіх видів масових заходів, без винятку, включаючи:

 До уваги жителів громади! Нагадуємо про переліки захисних споруд і укриттів, розташованих на території Миргородської  громади 

Громадяни, чиє житло зазнало пошкоджень унаслідок збройної агресії рф, можуть отримати компенсацію на відновлення з державного, обласного, місцевого бюджету.

Вчасно, достовірно та з перших вуст про ситуацію в Миргородській громаді читайте з офіційних джерел в нашому:

   

   

   

   

Щодня, о 9:00,  ми вшановуємо українців, які загинули від рук російських окупантів, Загальнонаціональною хвилиною мовчання. Не забуваймо українців! Ніколи!

 

Шановні підприємці!

 

Від імені Миргородської громади вітаю вас з професійним святом – Днем підприємця! Ви – рушійна сила нашої економіки, надійний фундамент, на якому тримається наша держава.

Від щирого серця вітаю вас із початком нового навчального року та Днем знань! Це свято завжди було символом нових можливостей, мудрості та досягнень. Але сьогодні воно набуває особливого значення.

Шановний Костянтине Васильовичу!

 

Щиро вітаємо Вас із 71-річчям! У цей поважний вік Ви продовжуєте залишатися взірцем мудрості, досвіду та невичерпної енергії. Ваш внесок у розвиток Миргородської громади є неоціненним, а Ваша відданість справі надихає всіх, хто має честь працювати поруч із Вами.

Шановні авіатори! Прийміть найщиріші вітання з Днем авіації України!

Янголи-охоронці. Лицарі неба. Українські «привиди». Найкращі аси світу. Так називають  наших льотчиків ЗСУ. Зараз, під час війни, представники авіації захищають мирне населення від ворожих ракет та наступу російської армії. Кожного разу, вдивляючись у височінь, дякуємо за захист. Висловлюю  вдячність особовому складу Миргородської бригади тактичної авіації за фахову майстерність та високий професійний рівень. Вічна пам‘ять землякам і всім Героям, хто віддав  своє життя заради Батьківщини.

Сьогодні, 30 серпня, міський голова Сергій Соломаха долучився до роботи форуму “ДЕЦЕНТРАЛІЗАЦІЯ 2024. ЗАКОНОДАВЧИЙ ПОРЯДОК ДЕННИЙ”. Захід зібрав представників Верховної Ради України, Офісу Президента України, Кабінету Міністрів України, органів місцевого самоврядування та асоціацій ОМС для продовження обговорення надзвичайно важливих питань децентралізаційної реформи.

Починаючи з 24 серпня українські виробники можуть подавати заявки на участь в програмі «Національний кешбек» через портал Дія. Про це повідомило Міністерство економіки України. 

Відповідно до умов, програми кешбек надаватиметься на будь-які споживчі товари українського виробництва за виключенням підакцизних товарів. Зокрема, й на ліки українського виробництва. Участь виробників в програмі добровільна, отже кешбек надаватиметься не на всі товари, а на ті, які будуть подані виробником для участі в програмі.

Ви вимушені були покинути своє постійне місце проживання і переїхати в інший регіон? Ваш сімейний лікар чи педіатр залишився за попереднім місцем проживання?  На новому місці проживання у вас народилася дитина? Саме в таких ситуаціях опиняються люди зі статусом вимушено переміщеної особи. Незалежно від місця проживання або реєстрації, вони можуть в повному обсязі отримувати медичну допомогу.

Рік тому електросамокати, гіроскутери та моноколеса в Україні прирівняли до транспортних засобів. Відповідний закон у березні 2023 року підписав президент (Закон України від 24.02.2023 № 2956-IX  «Про деякі питання використання транспортних засобів, оснащених електричними двигунами, та внесення змін до деяких законів України щодо подолання паливної залежності і розвитку електрозарядної інфраструктури та електричних транспортних засобів».

Миргород розширює партнерства з вищими навчальними закладами країни – 28 серпня 2024 року підписано Меморандум про співпрацю із Харківським національним університетом міського господарства ім. О.М.Бекетова (ХНУМГ). Дане партнерство передбачає роботу над перспективним напрямком відновлення для громади – туристським. Адже, спираючись на повоєнний досвід європейських країн, можна стверджувати, що по завершенню воєнного стану слід очікувати збільшення туристських потоків як на територію країни, в цілому, так і до громади.

Через суху та спекотну погоду зберігається високий рівень пожежної небезпеки. Причинами виникнення пожеж у природних екосистемах можуть бути кинутий у суху траву недопалок або сірник, вогнище та необережне поводження з ним, випалювання трави. У 90% випадків причина виникнення пожеж – ЛЮДИНА.

Шановні жителі Миргородської громади!

29 серпня ми об’єднуємося в шані та вдячності нашим воїнам, які, відстоюючи свободу і незалежність країни, віддають свої життя заради майбутніх поколінь. Це День пошани і увічнення  героїзму всіх військовослужбовців і учасників добровольчих формувань, тих, хто бореться за свою землю і відстоює суверенітет України. Відважні українські воїни стали символом гідності, кожен з них вчинив подвиг, повставши проти насилля та несправедливості, віддавши життя за нову, відроджену Україну.

 Шановний Костянтине Олеговичу!

Миргородська міська рада, виконавчий комітет щиро вітають Вас із  Днем народження. Бажаємо найголовнішого -  миру та міцного здоров’я.  Хай Вас підтримують та надихають рідні люди, розуміють та допомагають колеги. Бажаємо Вам творчої наснаги у відповідальній роботі на благо Миргородської громади!

Із повагою

Миргородський міський голова Сергій СОЛОМАХА,

                             керуюча справами виконавчого комітету Антоніна НІКІТЧЕНКО

29 серпня – День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. З цією датою пов’язаний один із найтрагічніших епізодів російсько-української війни до повномасштабного вторгнення – вихід українських воїнів із оточення під Іловайськом. Тоді російське керівництво – традиційно для себе – порушило домовленості: українських військових розстріляли, коли вони колонами проходили тим, що мало бути «зеленим коридором». Їхній шлях пролягав через соняшникові поля. Тому традиційним символом пам’ятного дня 29 серпня став соняшник.

"ФАКТИ" поспілкувалися з міським головою Сергієм Соломахою про те, як вплинула широкомасштабна війна на курортний Миргород та громаду.  Розлоге інтерв'ю підготувала журналістка Ганна Волкова. 

Облаштування укриттів і благоустрій територій - це один з пріоритетних напрямків роботи закладів освіти у нашій громаді. Це не лише вимога часу, а і забезпечення належних комфортних і зручних умов для кожної дитини. У Миргородському ліцеї реалізовують проєкт із благоустрою і облаштування вхідної групи. Які роботи вже проведено у закладі – у сюжеті.

Незадекларована праця – це свідоме уникнення роботодавцями і працівниками офіційного оформлення трудових відносин. Така практика може здатися привабливою, оскільки вона дозволяє обом сторонам отримати певні переваги, такі як зменшення податкового навантаження, уникнення виплат до фондів соціального страхування, або навіть отримання соціальних пільг, які інакше були б недоступними. Проте, такий підхід несе в собі серйозні ризики і довгострокові негативні наслідки як для працівників, так і для роботодавців.

Керуюча справами виконавчого комітету Антоніна  Нікітченко спілкувалася з жителями громади у режимі "гарячої" телефонної  лінії.   Озвучені мешканцями питання стосувалися благоустрою та екології. Зокрема, міські жителі стурбовані спалюванням бур’янів в вечірній час доби на городах по вулицях Дружби, Визволителів, Корсунського, Ювілейної та Молодіжної.  Інше звернення стосувалося відсутності освітлення на пішохідних переходах в вечірню пору доби. Також йшлося про оренду приміщення в одному із сіл громади.

Учениця 10 класу Миргородського ліцею імені Т. Г. Шевченка Дар’я Нечепаєва виборола третє місце на Міжнародній географічній олімпіаді - International Geography Olympiad. Олімпіаду провели наприкінці серпня в місті Дублін (Ірландія). Серед учасників – представники 46 країн світу. Впевненість, бойовий настрій, сила духу Даші допомогли дійти їй до переможного піку. Вітаємо і дякуємо Дар'ї за надзвичайну цілеспрямованість і самоорганізацію! Нехай на шляху до успіху завжди світить щаслива зірка!


 

У День Незалежності України в Миргороді вшанували пам'ять полеглих українських Героїв. Миргородський міський голова Сергій Соломаха, начальник Миргородської районної військової адміністрації  Віталій Дяківнич, голова Миргородської районної ради Наталія Гирка, Герой України, командир 831 Миргородської бригади тактичної авіації  Олександр Мостовий, військові, правоохоронці та громадськість  прийшли на Алею пам’яті загиблих воїнів Миргородської громади та поклали квіти.  Цього ж дня відбулася зустріч із родинами полеглих воїнів. Членам сімей було вручено державні нагороди, відомчі та місцеві відзнаки (посмертно).

У хвилині мовчання присутні схили голови перед загиблими за Україну від російського агресора. 

Віримо, що разом ми вистоїмо, захистимо країну та переможемо!

 

Шановна громадо!

Наша держава відзначає 33-й День Незалежності. Для нас, українців, це вже не просто свято, це знак свободи, нашої витривалості та сили духу.  Десятки поколінь українців виборювали незалежну українську державу. Боротьба за Україну, її міць, свободу та незалежність триває й досі. Тож цінуймо пожертву кожного, допомагаймо нашим захисникам у цій нелегкій боротьбі.

23 серпня в Україні вшановують один з трьох ключових державних символів – синьо-жовтий стяг.  Український прапор – це головний символ, який нас об’єднує. Основа нашої ідентичності. Сьогодні наш синьо-жовтий – на шевронах та позиціях захисників, над звільненими містами та селами, і обов’язково повернеться туди, де дім українців. З нагоди Дня Державного Прапора України на головній щоглі Миргорода відбулося підняття державного стягу.  

ОГОЛОШЕННЯ
     
Ванансії

Потреба у працівниках на 30 серпня 2024 року

     
     
Графік проведення "гарячих" телефонних ліній у вересні

Графік проведення "гарячих" телефонних ліній за участю міського голови та заступника міського голови – начальника управління комунальних ресурсів на вересень 2024 року

     
     

Стартувала реєстрація виробників на участь у програмі «Національний кешбек»

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]