Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Звернення депутатів Миргородської міської ради до Президента України, Прем’єр-міністра України, НКРЕКП
2021-01-16

Громада Миргорода, як і мешканці інших міст та сіл України, стурбована підвищенням тарифів на газ та послуги з розподілу природного газу для населення. Це питання  винесли першим для обговорення на засідання 4-ї сесії Миргородської міської ради, що відбулося 16 січня. Вислухавши представників громадськості, депутати одноголосно ухвалили звернення до Президента України, Прем’єр-міністра України, НКРЕКП щодо ситуації з цінами на газ та його транспортування.

Текст звернення

Звернення депутатів Миргородської міської ради до Президента України, Прем’єр-міністра України, Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП)

Жителі Миргородської міської територіальної громади, як і всі мешканці України, занепокоєні стрімким зростанням ціни за природний газ та його розподіл, процедурами тарифоутворення в цій галузі, а також механізмом нарахування плати за транспортування газу. Особливої актуальності це набуває у зв’язку зі значним погіршенням фінансового стану та низької платоспроможності населення і суб’єктів господарювання внаслідок впроваджених обмежень, пов’язаних із пандемією коронавірусу.

Надавачем послуг з розподілу природного газу для споживачів Миргородської територіальної громади є Акціонерне товариство "Оператор газорозподільчої системи "Полтавагаз". Тарифи на послуги з розподілу природного газу, що надаються AT "Полтавагаз", є завищеними, несправедливими й невиправданими з точки зору ринку. Так, до 01.01.2021 року для споживачів AT "Полтавагаз" діяв тариф 1,19 грн. за 1 м3 на місяць (без ПДВ). У грудні 2020 року підприємством оприлюднено розрахунки планового тарифу на послуги розподілу природного газу в розмірі 2,316 за 1 м3 на місяць (з ПДВ), що майже вдвічі більше попереднього тарифу.

Прийняте рішення стало причиною обурення споживачів AT "Полтавагаз" та призвело до значної соціальної напруги в громаді, що може мати в подальшому суттєві негативні наслідки в соціальній і бюджетній сферах та в секторі економіки. Крім того, ситуація значно загострюється через неналежну якість наданих підприємством послуг та відсутність співпраці зі споживачами та органами місцевого самоврядування. Акціонерне товариство "Оператор газорозподільчої системи "Полтавагаз" займає монопольне становище на території обслуговування споживачів у Полтавській області і позбавляє жителів нашої громади права вибору.

Зважаючи на вищевикладене, враховуючи численні скарги споживачів AT "Полтавагаз", з метою недопущення зростання соціальної напруги серед населення просимо терміново вжити дієвих заходів щодо врегулювання проблемної ситуації та розглянути можливість знизити несправедливі й невиправдані складові тарифу за розподіл природного газу та, у зв'язку з наявністю значних родовищ природного газу на території Полтавської області, встановити пільговий тариф на природний газ для населення області.

Сподіваємося на розуміння та підтримку у якнайшвидшому вирішенні цього вкрай важливого для населення Миргородської міської територіальної громади питання.

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 19 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]