Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
«Винахідливі українці. Відомі імена Полтавщини»
2015-12-29

Згідно з планом роботи міського методичного об’єднання вчителів фізики, математики та інформатики 09.12.2015 року на базі Миргородської ЗОШ І-ІІІ ст. №1 ім. Панаса Мирного відбулася педагогічна конференція «Винахідливі українці. Відомі імена Полтавщини».

Відкрила конференцію Невєрова Ю.В., завідувач ММК, яка висвітлила питання розвитку української державності, формування університетської освіти в Україні, починаючи від Юрія Дрогобича, інформувала про цікаві винаходи, що запровадили у життя українські вчені.

Скрипник В.О., вчитель фізики та математики Миргородської СШ №5 ознайомила присутніх із принципом дії підводних човнів часів козацтва. Крім того, вона розповіла про роботи конструктора О.К.Антонова.

Учителі інформатики Герасименко А.В. (НВК «Гелікон») та Карпенко А.М. (ЗОШ №9 імені Івана Андрійовича Зубковського) відкрили перед слухачами яскраві моменти з біографії С.О. Лебедєва та В. М. Глушка - творців першого в СРСР ЕОМ.

Лега О.О., учитель фізики та математики (НВК «Гелікон») наголосила на розробках всесвітньовідомого науковця, «батька космонавтики», нашого земляка Ю.Кондратюка.

Про викладача Полтавського педагогічного інституту Л.Ф. Баранника розповіла учитель математики СШ №5 Якименко Л.М. ЇЇ колега Бєлкіна С.В. ознайомила аудиторію з фактами біографії поважних науковців жінок-фізиків І.І.Адаменко та А.Ф.Прихотько. Себро В.Є., учитель фізики ЗОШ №9 імені Івана Андрійовича Зубковського, зацікавила розповіддю про Б.Є.Патона, його досягнення у галузі металургії, технології металів, електрозварюванні.

Заступник директора з наукової роботи гімназії ім. Т.Г.Шевченка Міхіна О.М. розкрила суть революційних наукових поглядів В.І.Вернадського.

Підводячи підсумок змістовної та об’ємної роботи учителів фізико-математичних дисциплін, Невєрова Ю.В. наголосила на необхідності доцільно озвучувати імена знаменитих українців Б.П.Грабовського, А.Люльки, С.П.Корольва, В.Нікітіна, В.Петрова, В.Бернадського, Є.Патона, Б.Патона, І.Сікорського, М.П.Кравчука та видатних полтавчан О.Засядька, М.Пильчикова, Г.Є.Котельникова, В.Челомея, Ю.Победоносцева, М.Духова, Ю.Гулака, І. Францевича, М.В.Остроградського на уроках та у позакласній роботі з фахових предметів. Ми маємо пам’ятати історію нашої держави та яскравих постатей, які її творили.

Кічайкіна В.В.,

методист методичного кабінету

відділу освіти Миргородської міської ради

ОГОЛОШЕННЯ
     
Скликається позачергова сесія

29 березня о 14.00 відбудеться 49 позачергова сесія 

     
     
До уваги ВПО!

Гуманітарна допомога для ВПО

     
     
Закінчення опалювального сезону

Про закінчення опалювального сезону 2023-2024 років на території Миргородської міської територіальної громади

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]