Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Відновлювані джерела енергії для України
2018-11-21

Кабінетом Міністрів України прийнято стратегічний документ переходу економіки України на  модель низьковуглецевого розвитку, яка передбачає зменшення  обсягу викидів парникових газів, відмову від викопного палива і старт інвестування у відновлювальні джерела енергії.

За словами Міністра екології та природних ресурсів України Остапа Семерака, після протокольного рішення про підтримку пропозиції Мінприроди Стратегію низьковуглецевого розвитку України до 2050 року направлено до Секретаріату Рамкової конвенції ООН про зміну клімату для ухвалення її на міжнародному рівні.

«Україна однією з перших країн світу розробила Стратегію низьковуглецевого розвитку і взяла на себе відповідальність за перехід економіки країни на низьковуглецевий розвиток. Цей документ передбачає скорочення викидів і збільшення поглинання парникових газів, впровадження екологічно безпечного виробництва із застосуванням «зелених» технологій у всіх секторах економіки», - сказав Остап Семерак.

Міністр також підкреслив, що на відміну від національно визначеного внеску України до Паризької угоди, положення та показники Стратегії не носять юридично зобов’язуючий характер і будуть переглядатися кожні 5 років з урахуванням національних обставин та можливостей.

«Усі ці кроки спрямовані на виконання міжнародних кліматичних угод. І оприлюднення Стратегії на офіційній сторінці Секретаріату РКЗК ООН дозволить підвищити міжнародний імідж України у сфері боротьби зі зміною клімату. Це сприятиме залученню інноваційних технологій і міжнародних фінансових ресурсів для підтримки переходу України до низьковуглецевого розвитку», - сказав Міністр.

Остап Семерак нагадав, що Стратегія низьковуглецевого розвитку України до 2050 року розроблена на виконання міжнародних зобов’язань України згідно з пунктом 19 Статті 4 Паризької угоди, пунктом 35 Рішення 1/СР.21 Конференції Сторін Рамкової конвенції ООН про зміну клімату, а також на виконання розпоряджень Кабінету Міністрів України «Про схвалення Концепції реалізації державної політики у сфері зміни клімату на період до 2030 року» та «Про затвердження плану пріоритетних дій Уряду на 2018 рік».

Миргород розвиває відновлювані джерела енергії не чекаючи на додаткові постанови. У місті впроваджується Проект Європейського Союзу "Модернізація виробництва, постачання та споживання теплового району в місті Миргород (MO.GE.DI.CO)" триватиме протягом 2018-2021 років та коштуватиме 1 019,5 тис. євро, з яких грант від ЄС 762,8 тис. євро, кошти міського бюджету – 256,7 тис. євро. Цілями Проекту є зниження викидів СО2 на 20% в рамках обраного теплового району міста, використання відновлювальних ресурсів, зниження тепловтрат при доставці теплоносія та енергоефективна модернізація дитячого садочку № 10.

ОГОЛОШЕННЯ
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 17 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]