Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Велозаїзд до Дня пам’яток
2021-04-19

До Міжнародного дня пам’яток і визначних місць ООН та напередодні Дня велосипеду велолюбителі Миргорода 18 квітня відвідали палац Муравйових-Апостолів, що знаходиться у Миргородській громаді в селищі Хомутець. Старт відбувся у дворі іншої архітектурної пам'ятки – старої будівлі Миргородської ЗОШ №1, що наразі реконструюється.

Палац Муравйових-Апостолів - це унікальна архітектурна пам’ятка національного значення. Палац збудований ще у ХVІІІ ст.,  це українська садиба з ознаками бароко і класицизму — із маловідомих зразків, а тому цінних з історичної точки зору. Зараз будівля знаходиться в аварійному стані та поступово руйнується. На території досі ростуть двохсотрічні дерева – мешканці колишнього парку садиби, що зараз теж перебуває в запустінні. Про долю унікального зразка української садиби розповіла Ірина Кузьменко, викладач Хомутецького фахового коледжу Полтавського державного аграрного університету.

Під час поїздки завдяки обраному транспорту – велосипедам – учасники легко дотримувалися соціальної дистанції та змогли швидко дістатися архітектурної пам'ятки. У період карантину з обмеженим рухом громадського транспорту поїздки на велосипеді стають особливо актуальними. Тому учасники також обговорювали майбутнє велотранспорту у нашій громаді, принагідно дізналися про проєкт «Велопроєктування як спосіб зменшення впливу пандемії COVID-19», що  виконується Миргородською міською молодіжною  громадською організацією «За нами майбутнє» у межах спільного проєкту Уряду Швеції та Програми розвитку ООН (ПРООН) в Україні «Посилене партнерство для сталого розвитку». Учасники та місцевий екскурсовод отримали корисні подарунки від проєкту – світловідбивачі-брелоки. Такі світловідбивачі в темну пору доби значно підвищують видимість велосипедистів та пішоходів на дорогах, роблять рух безпечнішим.

 

 

ОГОЛОШЕННЯ
     
Оголошення

Графік проведення технічного обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання багатоквартирних будинків м. Миргорода на квітень 2024р.

     
     
Графік проведення "гарячих" телефонних ліній у квітні

Графік проведення "гарячих" телефонних ліній за участю заступника міського голови – начальника управління комунальних ресурсів та керуючої справами виконавчого комітету на квітень 2024 року

     
     
Скликається позачергова сесія

29 березня о 14.00 відбудеться 49 позачергова сесія 

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]