Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
У Миргородській громаді попрощалися з Героєм російсько-української війни Костянтином Афанасенком
2023-03-29

У Миргородській громаді 29 березня попрощалися з Героєм російсько-української війни Костянтином Афанасенком. Як справжній патріот України, з 2015 року Костянтин Афанасенко захищав цілісність та незалежність нашої держави на пекельному сході. За п’ять років АТО/ООС досконало вивчив воєнну науку, став вправним, безстрашним, умілим воїном. Розвідувальна група, у складі якої був старший солдат Афанасенко, наводила жах на ворога своїми блискавичними операціями. З початку 2023 року у складі 116-ї окремої бригади виконував бойові завдання у найгарячішій точці бойових зіткнень з ворогом  - на сході держави. На жаль, ворожий снаряд обірвав життя сміливого воїна на 34 році життя. 25 березня в районі населеного пункту Тоненьке Покровського району Донецької області у ході виконання бойового завдання Костянтин Євгенович Афанасенко загинув. До останнього подиху він залишився вірним військовій присязі і Україні, яку любив понад усе.

Костянтин Євгенович Афанасенко народився 29 квітня 1989 року в м.Архангельськ. У його п’ять років родина повернулася до Миргорода, на батьківщину мами. Після закінчення 9 класів Миргородської школи №4, Костя продовжив навчання у місцевому професійно-технічному училищі №44 за спеціальністю тракторист-електрик. Він багато читав, був надійним і товариським. Численні друзі по навчанню та вчителі пам’ятають його як працьовитого, веселого, справедливого і щирого хлопця. Він не боявся роботи, любив і розумівся на техніці та став вправним майстром з ремонту автомобілів на одному з Миргородських СТО. Костянтин був душею компанії, надійним та енергійним другом, завжди готовим прийти на допомогу. У планах молодого чоловіка було мирне щасливе життя в Українській державі. Цим планам стала на заваді клята війна з підлими рашистами. Як справжній патріот України, з 2015 року Костянтин Афанасенко захищав цілісність та незалежність нашої держави на пекельному сході. За п’ять років АТО/ООС досконало вивчив воєнну науку, став вправним, безстрашним, умілим воїном. Розвідувальна група, у складі якої був старший солдат Афанасенко, наводила жах на ворога своїми блискавичними операціями. За словами начальника групи морально–психологічного забезпечення Миргородського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Богдана Зубченка, з лютого 2022 року старший солдат Афанасенко був у лавах Миргородської тероборони. Його Військова частина Миргородської ТРО протягом 2022 року охороняла об’єкти інфраструктури, проходила бойове злагодження.. З початку 2023 року у складі 116-ї окремої бригади виконував бойові завдання у найгарячішій точці бойових зіткнень з ворогом  - на сході держави. На жаль, ворожий снаряд обірвав життя сміливого воїна. 25 березня на Донеччині.

Пішов у засвіти сміливий солдат, справжній друг, люблячий син, брат, якому у квітні мало виповнитися лише 34. Ціною власного життя він виборював право цілої нації бути вільною.

"Гіркота від втрати навіки у наших серцях! Щирі співчуття рідним та близьким, і наша безмежна шана полеглому Захисникові! Не забудемо і не пробачимо! І помстимося! Рашисти відповідатимуть за кожну смерть! За кожне обірване життя! Ми переможемо! Слава Україні і смерть ворогам", - зазначив у траурній промові секретар Миргородської міської ради Олександр Гуржій.

Поховали Героя з військовими почестями на кладовищі у районі Дранки.

 

ОГОЛОШЕННЯ
     
Скликається позачергова сесія

29 березня о 14.00 відбудеться 49 позачергова сесія 

     
     
До уваги ВПО!

Гуманітарна допомога для ВПО

     
     
Закінчення опалювального сезону

Про закінчення опалювального сезону 2023-2024 років на території Миргородської міської територіальної громади

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]