Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Світло Різдвяної зірки
2015-01-09

Початок нового року - чудовий, радісний, святковий час для всіх без винятку - і для дорослих, і для малечі. Які б негаразди не відбувались у державі, все одно кожен на ці свята забуває про погане і починає вірити в дива. Звісно ж, міська бібліотека для дорослих ім. Д.Гурамішвілі теж пропонує своїм відвідувачам особливу святкову програму: новорічні масові заходи та книжкові виставки.

Так перед Новим роком у читальній залі відбувся цікавий та незвичайний масовий захід "Новорічний мікс", і впродовж січня читачі матимуть змогу переглянути книжкову виставку "Світло Різдвяної зірки".

Щомісячна виставка із народознавства у січні набула особливого колориту. Традиційними учасниками народознавчих виставок завжди є книги Василя Скуратівського - відомого українського письменника і народознавця. Ось і цього разу на полицях ви можете знайти його знамениті видання "Місяцелік" та "Дідух" - книги про український народний календар, про традиції та обряди, вірування та легенди українського народу. Тим, хто цікавиться народними обрядами, сподобається книга Олександра Курочкіна "Українські новорічні обряди: "Коза" і "Маланка". Це видання грунтовно досліджує історію виникнення та поширення цих обрядів в Україні, їх особливості та територіальні відмінності, а також розповідає про традиції сучасного сільського карнавалу. Із точки зору краєзнавства корисною та цікавою буде збірка "Полтавський народний календар" (автори Петро Гавриш, Римма Гавриш, Валерій Копил). Це збірка історико-етнографічних нарисів про найголовніші свята, сезонно-календарну обрядовість, традиції та звичаї, яких дотримувалося населення Полтавщини у ХІХ - першій половині ХХ ст. 

Заслуговує уваги і хрестоматія для позакласного читання "Зима". Вона об'єднує твори українських письменників про зиму та новорічні свята - як вірші, так і казки та оповідання. Гарно оформлена, красиво видана та багата за змістом, ця книга сподобається батькам і дітям, учителям та учням, а також тим, хто хоче на мить повернути дитинство.

Тож нехай гарні книги та світло Різдвяної зірки дарують вам святковий настрій та сердечне тепло.

 

М.Олійник-Локай,

бібліограф Миргородської міської публічної

бібліотеки для дорослих ім.Д.Гурамішвілі

ОГОЛОШЕННЯ
     
Скликається позачергова сесія

29 березня о 14.00 відбудеться 49 позачергова сесія 

     
     
До уваги ВПО!

Гуманітарна допомога для ВПО

     
     
Закінчення опалювального сезону

Про закінчення опалювального сезону 2023-2024 років на території Миргородської міської територіальної громади

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]