Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Розширено пільгову категорію громадян
2017-03-16

Змінами, внесеними до статті 48 Закону України ,,Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи", розширено категорії осіб, на яких поширюється право отримувати одноразові допомоги та компенсації. Набули право на отримання щорічної допомоги на оздоровлення та одноразової компенсація за шкоду заподіяну здоров'ю учасники інших ядерних аварій та військових навчань із застосуванням ядерної зброї, які прирівняні до 1, 2, 3 категорії осіб постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Також мають право на отримання одноразової компенсації в зв'язку з втратою годувальника дружини (чоловіки) померлих годувальників, смерть яких пов'язана з участю у ліквідації наслідків інших ядерних аварій, у ядерних випробуваннях, військових навчаннях із застосуванням ядерної зброї.


              Постановою Кабінету Міністрів України від 26.10.2016 № 760 затверджено ,,Порядок виплати одноразової компенсації за шкоду, заподіяну внаслідок Чорнобильської катастрофи, інших ядерних аварій, ядерних випробувань, військових навчань із застосуванням ядерної зброї, та щорічної допомоги на оздоровлення деяким категоріям громадян", яким визначено механізм виплати одноразових виплат, передбачених статтею 48 Закону України ,,Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи".


              Виплата одноразової компенсації за шкоду заподіяну здоров'ю та втрату годувальника здійснюється за заявою, поданою заінтересованою особою до управління соціального захисту населення за місцем фактичного проживання (перебування) протягом шести місяців з дати встановлення інвалідності або смерті годувальника, в розмірах установлених постановою Кабінету Міністрів України від 14.05.2015 № 285 ,,Про компенсаційні виплати особам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, та визнання такими, що втратили чинність, деяких постанов Кабінету Міністрів України".


              Щорічна допомога на оздоровлення виплачується громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи та громадянам які брали участь у ліквідації інших ядерних аварій, віднесеним до 1 категорії, ліквідаторам наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, інших ядерних аварій та військових навчань із застосуванням ядерної зброї, віднесеним до 2 або 3 категорії та дітям-інвалідам, інвалідність яких пов'язана Чорнобильською катастрофою у розмірах установлених постановою Кабінету Міністрів України від 12.07.2005 № 562 ,,Про щорічну допомогу на оздоровлення громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи".
              Особам, які підлягають загальнообов'язковому державному соціальному страхуванню відповідно до Закону України ,,Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей" та інших законодавчих актів і визнані учасниками ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС відповідно до Закону України ,,Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" виплата одноразової компенсації за шкоду заподіяну здоров'ю або сім'ям у зв'язку з втратою годувальника здійснюється відповідно до одного з таких законодавчих актів залежно від причин заподіяння шкоди здоров'ю або смерті годувальника.

Савенкова Г.В.,

начальник відділу грошових

виплат та компенсацій

УСЗН Миргородської міської ради

ОГОЛОШЕННЯ
     
Оголошення

Графік проведення технічного обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання багатоквартирних будинків м. Миргорода на квітень 2024р.

     
     
Графік проведення "гарячих" телефонних ліній у квітні

Графік проведення "гарячих" телефонних ліній за участю заступника міського голови – начальника управління комунальних ресурсів та керуючої справами виконавчого комітету на квітень 2024 року

     
     
Скликається позачергова сесія

29 березня о 14.00 відбудеться 49 позачергова сесія 

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]