Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Роз’яснення щодо підвищення соціальних гарантій
2016-12-06

Законом України «Про Державний бюджет України на 2016 рік» підвищено мінімальні соціальні стандарти життя основних соціальних і демографічних груп населення з 1 грудня поточного року. Таким чином,  установлено прожитковий  мінімум в розрахунку на місяць:

- на одну особу – 1 544 гривні;

- для дітей віком до 6 років – 1 355 гривень;

- для дітей віком від 6 до 18 років – 1 689 гривень;

- для працездатних осіб – 1 600 гривень;

- для осіб, які втратили працездатність – 1 247 гривень.

У порівнянні з величинами, які були застосовані раніше, розмір зростання прожиткового мінімуму становить від 117 гривень до 158 гривень залежно від групи населення.

Зважаючи на збільшення мінімальних соціальних стандартів проведено перерахунок соціальних виплат. Підвищено розміри тих видів виплат, розмір яких розраховується залежно від прожиткового мінімуму.

Зокрема, в грудні 2016 року збільшені розміри допомоги отримають: одинокі матері, непрацюючі жінки у зв’язку з вагітністю та пологами, на дітей  над якими встановлено опіку та піклування, грошову допомогу на догляд особи, які проживають разом з інвалідом І чи ІІ групи внаслідок психічного розладу, тимчасову державну допомогу дітям, батьки яких ухиляються від сплати аліментів, державну соціальну допомогу малозабезпечені сім’ї, інваліди з дитинства та діти-інваліди, на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, особи, які не мають права на пенсію, та інваліди, компенсацію фізичним особам, які надають соціальні послуги, інваліди з числа одержувачів адресної допомоги внутрішньо переміщеним особам для покриття витрат на проживання.

Оскільки розмір допомоги чи компенсації обчислюється у відсотковому відношенні до прожиткового мінімуму тієї або іншої групи населення (від 7% до 200%), відповідно, розмір збільшення виплати може становити  до 316 гривень одній особі. Загальна сума підвищення залежить від виду допомоги та кількості членів сім’ї, яким допомога призначена.

Завдяки тому, що в області працює Центр по нарахуванню та здійсненню соціальних виплат, перерахунки державних гарантій проведено автоматизовано без звернення одержувачів та в стислі терміни.

Отже, оновлені розміри соціальних виплат одержувачі отримають вже до Нового року.

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 19 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]