Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Про підсумки роботи Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді
2016-10-21

Центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді за 9 місяців поточного року залучено понад вісімсот тисяч гривень грантових коштів для реалізації проектів. Про це під час засідання виконавчого комітету повідомив директор центру Володимир Кір"ян. Окрім головного напрямку діяльності, фахівці налагодили співпрацю з громадськими організаціями та втілили соціально-значимі ініціативи. Такий принцип роботи міський голова Сергій Соломаха поставив як приклад для спеціалістів інших відділів.

За словами доповідача, Центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді міської ради опікується сім’ями, які опинились у складних життєвих обставинах. На даний час на обліку перебуває 66 сімей, в них виховується 126 дітей. Під соціальним супроводом центру перебувало протягом звітного періоду 12 сімей, де виховується 21 дитина; усім членам родин надається комплекс соціальних послуг. Протягом 2016 року клієнтами центру стали 175 сімей, де виховується 287 дітей ( категорії сімей, що опинилися в складних життєвих обставинах).

Одним із пріоритетних напрямків роботи центру є пошук та підбір кандидатів у прийомні батьки та батьки-вихователі, соціальне супроводження прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу. На даний час під супроводом центру перебуває 7 прийомних сімей, в яких виховується 8 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Спеціалістами центу проводиться інспектування сімей з дітьми, яким призначена державна соціальна допомога, на предмет цільового використання коштів. За звітний період проінспектовано 256 сімей та складено відповідні акти обстеження матеріально-побутових умов сім'ї. Фактів нецільового використання коштів виявлено не було. Державна соціальна допомога використовується за призначенням.

З метою виконання Програми соціальної підтримки сімей, дітей та молоді м. Миргорода проводяться традиційні благодійні та вітальні акції, профілактичні заходи. За звітний період  проведено  - 21 захід для 570  осіб із числа учнівської молоді та дітей із сімей в складних життєвих обставинах. Проведено оплачувані громадські роботи для учнівської та студентської молоді. Перевага при працевлаштуванні на громадські роботи  надається дітям-сиротам, дітям з багатодітних і малозабезпечених сімей та сімей внутрішньо переміщених осіб, а також дітям із числа сімей, що опинилися в складних життєвих обставинах. Учнівська та студентська молодь, що брала участь в оплачуваних громадських роботах була задіяна в комунальній сфері де виконувала роботи по благоустрою та впорядкуванню міста. На фінансування оплачуваних громадських робіт використано із місцевого бюджету 13 500 грн.

З метою надання соціальних послуг неповнолітнім та молоді, які мають проблеми з законом  центр співпрацює з кримінально-виконавчою інспекцією Миргородського району. У 2016 році поставлено на облік 6 осіб та продовжують перебувають на обліку центру 6 неповнолітні осіб  вищевказаної категорії. Центром проводиться патронаж сімей, інспектування умов проживання молоді, яка має проблеми з законом. Спеціалістами центру проведено обстеження та оформлено соціальні паспорти на 56 сімей демобілізованих. На даний час оздоровлено 18 учасників АТО та 26 членів їх сімей .

У рамках співпраці з німецькою благодійною організацією отримано 9 траншів благодійної допомоги яку отримали 420 сімей учасників АТО. Проведено розважальну програму для дітей учасників АТО. Брали участь у тренінгу «Військові конфлікти». Тренінг проходив у рамках ініціативи з порозуміння між внутрішніми переселенцями та місцевими жителями. Цей та інші пов’язані заходи підтримує фінансово проект фонду Германа Маршалла Сполучених Штатів.  За підтримки ПР ООН центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Миргородської міської ради спільно з благодійною організацією "Світло надії" реалізовано ряд проектів спрямованих на створення належних умов для соціальної інтеграції переміщених осіб та забезпечення їх комплексною соціальною, юридичною та психологічною допомогою.

З метою надання соціальної допомоги та працевлаштування внутрішньо переміщених осіб центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді було розроблено проект, що знайшов підтримку ПР ООН  Мета проекту – це створення єдиного центру допомоги вимушено переміщеним особам. Даний центр працює на базі центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. В рамках проекту працевлаштовано 6 вимушено переміщених осіб на посади кейс-менеджерів. В рамках проекту кейс-менеджери надають соціальну допомогу і підтримку вимушено переміщеним особам з тимчасово окупованих територій України, які фактично проживають в м. Миргород та здійснюють інформаційний супровід переміщених осіб. Для реалізації вищевказаного проекту ПР ООН надано безповоротну фінансову допомогу у розмірі 635 тисяч гривень. За час роботи до ЄЦДПВО звернулись за допомогою 1327 осіб, за отриманням консультацій на “Гарячу лінію” зателефонували 964 ВПО.

З 1 жовтня 2015 року на базі центру соціальних служб для сім’ї та молоді міської ради працює Центр безоплатної первинної правової допомоги для внутрішньо переміщених осіб. Це перший центр що був відкритий в Полтавській області.

Враховуючи суспільну значимість тимчасового працевлаштування внутрішньо перемішених осіб у рамках виконання партнерської Грантової угоди № 2015/358-673 з реалізації Проекту Європейського Союзу «Полтавська область для внутрішньо переміщених осіб» для безробітних з коштів Фонду ЗДССУВБ  працевлаштовано 11 вимушено переміщених осіб на посади соціальних працівників центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді міської ради.

Центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді налагоджено тісну співпрацю з міжнародними неурядовими громадськими та благодійними організаціями стосовно отримання та подальшої видачі гуманітарної допомоги вимушено переміщеним особам, які на даний час проживають у м. Миргород. На даний час отримано 27 траншів гуманітарної допомоги від ПР ООН, Полтавської обласної організації Червоного Христа, Полтавської обласної організації Самаритян, Управління Верховного Комісара у справах біженців та інших організацій. Проведена робота дала змогу забезпечити постійне отримання допомоги 867 вимушено переміщеним особам пільгових категорій.

У рамках Всеукраїнської акції "Від сердця до серця" в партнерстві з Національним Товариством Червоного Хреста та Полтавською обласною організацією Червоного Христа проведено видачу відповідних сертифікатів на суму 520 тисяч гривень.

З метою соціальної адаптації вимушено переміщених осіб, для зміцнення зв ҆язків між ВПО та місцевими громадами було розроблено проект проведення спільного заходу для вимушено переміщених осіб та місцевих жителів, що знайшов підтримку ПР ООН . Учасниками даного заходу стали 120 дітей: 60 дітей із сімей ВПО та 60 дітей із місцевих сімей, що опинилися в складних життєвих обставинах. Для реалізації вищевказаного заходу ПР ООН надано безповоротну фінансову допомогу у розмірі 15 тисяч гривень.

                У рамках Проекту ПРООН "Швидке реагування на соціальні та економічні проблеми внутрішньо переміщених осіб в Україні" прийняли участь у національній конференції «Впровадження кейс-менеджменту в роботі з ВПО». Під час заходу проведено 4 інформаційні сесії по презентації комплексної моделі допомоги ВПО на прикладі м. Миргород яка визнана кращою та рекомендована на впровадження в містах населенням до 50 тисяч жителів.

У рамках проекту «Молодь об’єднує Україну» пройшли навчання у школі взаєморозуміння та молодіжного лідерства. Проект реалізується за підтримки Міністерства закордонних справ на основі рішення Бундестагу Федеративної Республіки Німеччина через представництво Фонду Ганса Зайделя в Україні. З метою сприяння процесам розвитку громадської активності серед молоді, її позитивній соціалізації та залученню до вирішення локальних проблем на базі центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді працює волонтер Корпусу миру США Роксана Мартинес. Волонтер бере участь у роботі англомовних пришкільних таборів. Також завдяки волонтеру 45 миргородських учнів змогли пройти практикум «Кактус», який спрямований на розвиток волонтерства, толерантності та громадської активності у молодіжному середовищі. На теперішній час розробляються проекти щодо привернення уваги до проблем поширення ВІЛ-інфекції, толерантного ставлення до людей ВІЛ-інфікованих та дітей з особливими проблемами.

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 23 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]