Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Підтримка підприємництва та співпраця влади з бізнесом Миргородської громади
2021-02-02

2 лютого відбулася нарада із суб'єктами підприємницької діяльності. За "круглим столом" було обговорено  проєкт програми розвитку підприємництва Миргородської міської територіальної громади і подальшу співпрацю бізнесу і влади. Учасників зібрання привітала заступник міського голови Наталія Молочко. Вона зазначила, що у сфері підприємництва працює більше 2 тисяч осіб і  надходження від сплати єдиного податку до бюджету громади є суттєвими -  10 %  від загального бюджету. 

З утворенням Миргородської громади співпраця бізнесу і влади залишається також важливою. У перспективі міська влада зацікавлена в розвиткові підприємництва в громаді. Для цього розроблено Комплексну програму пітримки підприємництва, яку планують винести на затвердження сесії. Тому для її обговорення і запросили представників бізнесу, щоб почути  думки та пропозиції.

Як влада підтримує підприємництво розповіли начальники профільних відділів. Світлана Гавриш - начальник відділу споживчого ринку та підприємництва проінформувала про виконання Комплексної Програми розвитку підприємництва м. Миргорода на 2016 – 2020 роки та розробку Комплексної Програми розвитку підприємництва  Миргородської міської територіальної громади на 2021 – 2025 роки. Можливості участі суб'єктів підприємницької діяльності громади в проєктах та грантах широко презентувала начальник відділу економічного прогнозування та туризму Оксана Голуб. Доповідач акцентувала увагу присутніх на реальних прикладах участі у таких грантах, назвала інформаційні платформи  та майданчики, де зібрана інформація про грантодавців, розповіла про механізм підтримки проєктів з міського бюджету, допомогу в  підготовці матеріалів. Далі підприємці поділилися досвідом участі в різноманітних проєктах та грантах. Євген Євтушенко розповів про створення Центру кераміки в Миргороді та його діяльність на базі керамічного коледжу. Цей проєкт реалізується у співпраці з проєктом ПРОМІС. Допоміг цей проєкт фінансово і з втіленням ідеї по створенню Центру підтримки та розвитку бізнесу в Миргороді. Інна Ковальська презентувала цю ідею та розповіла шлях, який довелося пройти, щоб її втілити. Про майбутній проєкт "Соціальна кав'ярня "Наша" розповіла Олена Булойчик.

Також у ході наради було обговорено пропозиції до Комплексної Програми розвитку підприємництва  Миргородської міської територіальної громади на 2021–2025 роки та формування складу Координаційної ради з розвитку підприємництва Миргородської міської територіальної громади.

Розмова представників виконавчої влади і бізнесу була конструктивною й тривала майже дві години. Звучали різні пропозиції й зауваження до проєкту програми. І всі вони, за словами Наталії Молочко, будуть враховані, для того, щоб ця Програма працювала на спільні інтереси громади і підприємців.

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 24 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]