Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Панасу Мирному – 170 років
2019-05-13

У прекрасну чарівну пору, коли все навкруги оживає і милує око буйним цвітом дерев, коли чути дивний спів солов’я - 13 травня 1849 року народився Панас Якович Рудченко, - славетний український письменник, класик літератури, корифей прози. З цієї нагоди у Миргородській загальноосвітній школі № 1 проведено урочисті заходи, присвячені 170-й річниці від Дня народження письменника.

У шкільному музеї Панаса Мирного відбуваються тематичні екскурсії. Біля пам’ятника митцеві проведено святкову лінійку, де учні ознайомилися з основні відомості життєвого і творчого шляху Панаса Мирного, пов’язані з Миргородщиною.

Відсьогодні розпочинаються літературні вікторини, конкурси на кращий малюнок чи оповідання, адже саме нам найцікавіше дізнаватися, збирати та вивчати матеріали про видатного письменника, діяльність якого бере початок з Миргородської землі, і вже потім, за висновками дослідників, вплинула на його життєвий шляхта на літературну діяльність.

Важко знайти в історії української літератури автора скромнішого й вимогливішого до себе, аніж Панас Мирний. Упродовж усього життя, ставши вже і видатним майстром, оберігав таємницю свого псевдоніма, уникав заслуженої слави. «Про своє життя не подаю вам ніякої звістки, бо, думаю, не в ньому вага й сила, а в тих працях, що до сього появилися у світ, або ще коли появляться», - відповідав письменник на прохання оприлюднити основні віхи біографії.

Миргородський період життя і творчості письменника (1867-1871) був тим початком, який привів його до справжніх вершин слави, якої він, за його словами, зовсім не домагався, бо жив і працював для рідного краю і народу. Та слава ця знайшла його сама ще при житті і продовжується зараз.

 

 

 Наталія Москаленко,

директор шкільного музею Панаса Мирного 

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 24 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]