Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Миргород став частиною "Вишиваного шляху"
2016-06-21

Як свідчить статистика, Миргород є найвелосипеднішим містом України. Тут підрахували:  у "годину пік" по центральній вулиці проїжджає майже півтисячі роверів. На двоколісному транспорті містяни поспішають на роботу, їдуть на дачу чи просто прогулюються. Є у місті навіть громадські організації, що займаються популяризацією велосипедного руху.

Тож, звичайно, не могли оминути Миргород учасники Всеукраїнського велопробігу "Вишиваний шлях". 19 червня група велосипедистів з Харкова відвідала наше місто. На центральній площі їх вітали особисто міський голова Сергій Соломаха та його заступник Костянтин Кірпосенко.

Екскурсію гоголівським краєм для гостей влаштували їх місцеві однодумці, любителі велотуризму та громадські активісти.

  • Група велосипедистів з Миргорода приєдналася до учасників велопробігу ще в Великих Сорочинцях, - пояснив заступник голови ГО "Передвижник" Ілля Цибульський. – Взагалі ж то "Вишиваний шлях" – це Всеукраїнський соціальний туристичний проект, долучитися до якого може кожен бажаючий. Мета велопробігу не лише в тому, щоб розкрити туристичний потенціал нашої країни (хоча і в цьому також). Участь у ньому беруть активісти із західної та східної України. Так 11 червня одночасно дві групи виїхали з Харкова та Ужгорода і тепер рухаються назустріч одна одній. Зустрінуться вони 28 червня у Києві. І це стане своєрідним актом злуки сходу та заходу нашої країни.   

Цьогоріч миргородці не планують здолати увесь "Вишиваний шлях". Можливо, вони зроблять це вже наступного року. Та напевно можна сказати, що приїзд до міста учасників Всеукраїнського велопробігу посприяє ще більшій популяризації в місті велоспорту та велотуризму.

  • Ще у грудні 2015 року на сесії міської ради було прийнято так звану Велоконцепцію, - нагадала начальник відділу муніципальних ініціатив, інвестицій, енергоменеджменту Миргородської міської ради Тетяна Усик. – У цьому році з бюджету міста виділено кошти на виготовлення проектно-кошторисної документації для будівництва перших велодоріжок (від центрального мосту до виїзду з міста у напрямку Зінчашів).

Крім того, повідомила Тетяна Усик, днями завершився збір підписів за встановлення біля громадських місць спеціальних велопарковок. Тож  сподіваємося, що вже найближчим часом у нашому місті можна буде безпечно паркувати двоколісний транспорт.

 

ОГОЛОШЕННЯ
     
Скликається позачергова сесія

29 березня о 14.00 відбудеться 49 позачергова сесія 

     
     
До уваги ВПО!

Гуманітарна допомога для ВПО

     
     
Закінчення опалювального сезону

Про закінчення опалювального сезону 2023-2024 років на території Миргородської міської територіальної громади

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]