Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Із засідання 57-ї сесії міської ради
2020-07-10

10 липня проходить відкрите засідання 57-ї сесії. У залі працюють 29 депутатів. Cесію, яка транслюється онлайн на вебсайті міської ради, веде міський голова Сергій Соломаха. Перед початком засідання Сергій Соломаха вручив відзнаку "Мати-героїня" Лідії Ємець. Почесне звання жительці міста присвоєно Указом Президента  України з нагоди Дня матері. В родині Лідії  Вікторівни зростає 7 дітей, найстарші з яких вже отримали загальноосвітню та середньо-спеціальну освіту. Молодші навчаються в школі, а найменші  донечки знаходяться на індивідуальному вихованні матері. Міський голова та секретар міської ради Наталія Гирка привітали пані Лідію та подякували батькам за створені належні умови для виховання та навчання дітей, а також розвиток сімейних цінностей в родині.

Загалом порядок денний сесії складався із понад 40 питань. Перше питання стосувалося присвоєння звання "Почесний громадянин міста Миргорода" Леонарду Мазуркевичу. Відповідне клопотання подано земельним відділом. Леонард Леонардович народився 10 серпня 1935 року в м. Миргород в родині службовця. Після закінчення школи в 1953 році вступив до Львівського політехнічного інституту та здобув спеціальність "інженерна геодезія". З 1958 року працював у тресті "Геотопзйомка" Держбуду України інженером польової партії, начальником експедиції. У 1966 році переведений на роботу в інститут "Дніпромісто". У 1993 році призначений директором Київського державного підприємства "Київгеоінформатика", де працював до 2002 року.

Леонард Леонардович – заслужений геодезист України, автор і головний інженер Проєкту землеустрою щодо встановлення межі Миргорода (документ знаходиться у Верховній Раді). Брав участь у ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, у 2015 році нагороджений Почесною відзнакою "За особистий вклад у розвиток міста". Після обговорення депутати підтримали рішення, а відзнаку земляку буде вручено згодом.

Підтримали депутати і рішення про затвердження Статуту територіальної громади міста Миргорода в новій редакції. Статут за законом є єдиним документом, що ухвалюється на місцевому рівні та яким можна визначити порядок реалізації таких інструментів безпосередньої участі жителів територіальної громади у вирішенні питань місцевого значення, як загальні збори громадян та місцеві ініціативи. У Статуті особливу увагу приділено питанню взаємодії громадськості з органами та посадовими особами місцевого самоврядування, порядок створення й забезпечення діяльності органів самоорганізації населення та інші важливі питання.

Проголосували депутати за зміни до бюджету. Відповідно до запропонованих змін збільшуються видатки на утримання кабінету УЗД  КНП «Миргородський міський центр первинної медико-санітарної допомоги» – 200 000 грн., на програму “Здоров’я жителів міста Миргород” – 73 600 грн.,  на придбання обладнання для їдалень закладів загальної середньої освіти 272 200 грн.; на капітальний ремонт по заміні вікон і дверей ЗОШ № 1 імені Панаса Мирного – 106 906 грн. Інші зміни в бюджеті стосувалися перерозподілу коштів у межах програм.

Окрему увагу на сесії було приділено питанню встановленню ставок місцевих податків і зборів на 2021 рік. Відповідно до п. 24 част.1 ст. 26 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, ст. 266 Податкового кодексу України, постанови Кабінету Міністрів України № 483 від 24 травня 2017 року “Про затвердження форм типових рішень про встановлення ставок та пільг із сплати земельного податку та податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки” міська рада установила  наступні ставки податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки: для для юридичних осіб 1,3%, для фізичних осіб 0,8% від розміру мінімальної заробітної плати (було 1,5% та 1% – відповідно).

Також на сесії було затверджено зміни до Положення про єдиний податок та встановлення ставок єдиного податку". Відповідно Закону України № 466-IX від 16.01.2020 р. "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві", міська рада має право не виносити щорічно рішення про встановлення ставок єдиного податку. Відповідно до Закону України №540-ІХ від 30.03.2020 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)", року змінився мінімальний обсяг доходу для 1 та ІІ груп – платників єдиного податку: для 1 групи: збільшився з 300 000 до 1 млн. грн., для ІІ групи: збільшився з 1,5 млн грн до 5 млн.грн.

Щодо ставок та пільг із спати земельного податку, то ставки залишаються без змін, змінюється лише термін дії рішення.

Нова редакція Положення про туристичний збір в м. Миргород передбачає розширення переліку податкових турагентів, а ставки  також залишаються без змін.

   Конструктивним діалогом завершився звіт начальника Миргородського відділу поліції ГУНП в Полтавській області щодо стану законності, боротьби із злочинністю, охорони  громадського порядку та результатів діяльності на території міста Миргорода. Окремо Андрій Тюков інформував депутатів та громадськість міста про хід розслідування кримінального провадження по факту нанесення тяжких тілесних ушкоджень 66-річному заступнику директора підприємства (подія мала місце у Миргороді, 7 червня, близько 09:30, на території центрального ринку). В ході обговорення роботи місцевих правоохоронців, депутати акцентували увагу поліції на посиленні контролю за безпекою дорожнього руху у місті,  дозвіллі неповнолітніх у вечірній час, боротьбі з наркозлочинами.

Після детального обговорення депутати підтримали також проєкти рішень щодо змін у програмах будівництва, реконструкції та модернізації об’єктів інфраструктури міста; капітального ремонту, реконструкції та будівництва вуличного освітлення; благоустрою міста; переліку об’єктів по ремонту дорожньо-мостового господарства та об’єктів благоустрою; прийняття майна у комунальну власність; ухвалили  низку земельних рішень.

 Завершили сесійне засідання детальним розглядом питання Про надання згоди на прийняття до комунальної власності територіальної громади міста Миргорода Миргородської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату І-ІІІ ступенів  Полтавської обласної ради.  Як відомо, обласне керівництво планувало  реорганізувати три спецшколи, зокрема і Миргородську загальноосвітню школу-інтернат І-ІІІ ступенів, в єдиний багатопрофільний навчальний реабілітаційний центр. Активна позиція міського голови і депутатів призупинили  проєктне рішення. Після  плідної роботи профільної комісії міської ради та глибокого вивчення цього питання, на черговій сесії  ухвалено рішення Про надання згоди на прийняття до комунальної власності територіальної громади міста Миргорода Миргородської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату І-ІІІ ступенів  Полтавської обласної ради з 1 вересня 2021 року.

 

ОГОЛОШЕННЯ
     
Виїзні прийоми у селах громади

Графік виїзних прийомів громадян спеціалістами Миргородської міської ради

     
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 01 травня 2024 року

     
     
Оголошення

Тендер на закупівлю медичного обладнання 

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]