Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
І Загальноміський молодіжний форум «Можливості»
2018-04-24

            Молодь може та має бути рушійною силою розвитку своєї громади та країни. Останніми роками в Україні відбуваються трансформаційні процеси, що супроводжуються зростанням ролі громадського сектору, створенням можливостей для саморозвитку та активізації молоді. Однак далеко не всі знають про ці можливості та розуміють, як ними скористатися. Декому часом просто не вистачає мотивації.

Усунути цю проблему вирішили місцеві активісти Арсен Шумейко (Амбасадор Фонду Кличко) та Вікторія Козлова (голова МММГО «За нами майбутнє»), а результатом спільних зусиль став І Загальноміський молодіжний форум «Можливості», що відбувся 13 квітня в актовій залі ЦЕВу. Близько тридцяти школярів та студентів міських закладів освіти мали змогу прослухати актуальну інформацію про грантові програми для навчання, реалізації власних проектів.

            Запрошені спікери поділилися своїм досвідом участі в міжнародних та всеукраїнських програмах стажувань та обмінів. Про свої враження від перебування в США розповіли Петро Гречаний та Олександр Залєсний, випускники програми FLEX’17. Хлопці дали корисні поради про те, як успішно пройти конкурсний відбір, адаптуватися на новому місці навчання та почерпнути максимум корисного від поїздки.

            Анна Саєнко (головний спеціаліст відділу муніципальних ініціатив, інвестицій та енергоменеджменту), Юлія Косинська та Арсен Шумейко (члени «Інформаційної групи» Громадського бюджету м. Миргород) нагадали молоді про можливості реалізації власних ініціатив та ідей за допомогою міських програм «Місто активних громадян» та «Громадський бюджет».

            Не менш цікавим, пізнавальним та дискусійним був виступ гостей форуму Ірини Коноплянко та Іллі Деревянченко – амбасадорів проекту «U-Report». Вони розповіли, що U-Report - це один із найпростіших інструментів, якими молодь може впливати на зміни у важливих сферах суспільного життя. Проект ЮНІСЕФ передбачає проведення швидких опитувань через безкоштовні СМС або Твітер, які дозволяють дізнатись думку молоді щодо важливих суспільних питань. Аналогічні проекти впроваджуються в інших країнах світ, і до них вже долучилися Девід Бекхем, Орландо Блум та Тарас Тополя. Всі учасники форуму також вирішили долучитися до цієї важливої ініціативи та стали U-репортерами.

            Організатори форуму мали змогу також побувати в ролі спікерів. Арсен Шумейко розповів юнакам та дівчатам про власний шлях від учасника «Школи успіху Фонду Кличко» до організатора власної локальної «Школи успіху» в нашому місті. Наприкінці минулого року Арсен отримав статус «Амбасадору Фонду Кличко» і не збирається зупинятися на цьому! Вікторія Козлова поділилася з учасниками власним досвідом та мотивацією участі в громадському житті, розповіла про те, як волонтерство в шкільні та студентські роки дало можливість очолити міську молодіжну організацію «За нами майбутнє», а також розповіла про досвід участі в програмі «Відкритий світ», що фінансується Конгресом США та спрямована на підтримку молодих лідерів.

            Приємним заохочення для всіх учасників форуму став розіграш 4 квитків на гумористичне шоу команди «VIP Тернопіль», котре відбулося наступного дня в Палаці культури курорту «Миргород».

            Організатори мають на меті зробити цей форум щорічним та сподіваються, що наступного року він збере разом ще більше молоді міста та допоможе активізувати юне покоління.

            Висловлюємо подяку за підтримку та допомогу в організації форуму директору Центру естетичного виховання Хоменко Анжеліці Анатоліївні, генеральному директору МП «Контакт» Карпенку Олександру Анатолійовичу та команді «VIP Тернопіль».

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 24 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]