Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Колективний договір – основа соціального партнерства
2021-12-03

Колективний договір – це нормативно-правовий договір, що укладається між трудовим колективом підприємства та роботодавцем з метою регулювання виробничих, трудових і соціально – економічних відносин і узгодження інтересів обох сторін. Розробляють і укладають колективний договір з урахуванням вимог Кодексу законів про працю України, Законів України «Про колективні договори і угоди», «Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності», «Про відпустки» та галузевих нормативно-правових актів.  

Обов'язкова наявність колективного договору на підприємствах, що є юридичними особами і використовують найману працю регламентується вимогами Кодексу законів про працю України, Закону України «Про колективні договори і угоди», вимогами пункту 7 статті 65 Господарського Кодексу України.

Колективний договір укладається між роботодавцем і найманими працівниками, або їх уповноваженими органами після переговорів і узгодження пропозицій двохсторонньою робочою комісією. Проєкт колективного договору обговорюється і затверджується загальними зборами трудового колективу. Протягом строку дії договору за взаємною згодою сторін можуть вноситись зміни і доповнення.

Колективні договори, а також зміни і доповнення в обов'язковому порядку повинні пройти повідомну реєстрацію місцевими органами державної виконавчої влади, як передбачає стаття 9 Закону України «Про колективні договори і угоди» та постанова Кабінету Міністрів України від 13.02.2013 року №115 «Про порядок повідомної реєстрації галузевих (міжгалузевих) і територіальних угод, колективних договорів».

Конституція України закріпила право кожного громадянина на працю та гарантії реалізації цих прав. На сьогодні колективний договір є дієвим інструментом соціального захисту працівників в процесі виробництва та стимулом дотримання роботодавцями вимог чинного законодавства з питань праці та інших питань соціальної політики.

Відповідно до вимог статті 17 Кодексу законів про працю України на новоствореному підприємстві, в установі, організації колективний договір укладається за ініціативою однієї із сторін у тримісячний строк після реєстрації суб'єкта господарської діяльності.

Тож нагадуємо роботодавцям, головам профспілкових комітетів, уповноваженим особам найманих працівників про необхідність розробки і затвердження колективних договорів.

Детальні консультації з приводу укладення та порядку проведення повідомної реєстрації колективного договору, змін та доповнень до нього можна отримати у відділі моніторингу місцевих податків та з питань зайнятості Миргородської міської ради за адресою: вул. Незалежності, 17  кабінет №9 та за тел. 5-20-42.

 Начальник відділу моніторингу                                                                                                   місцевих податків та з питань зайнятості

Миргородської міської ради

Вікторія Майборода

 

ОГОЛОШЕННЯ
     
Скликається позачергова сесія

29 березня о 14.00 відбудеться 49 позачергова сесія 

     
     
До уваги ВПО!

Гуманітарна допомога для ВПО

     
     
Закінчення опалювального сезону

Про закінчення опалювального сезону 2023-2024 років на території Миргородської міської територіальної громади

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]