Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Відкриття меморіальної дошки Петру Федоряці у Трудолюбі
2015-04-15

На фасаді Трудолюбівської ЗОШ I-III ст. відкрили меморіальну дошку на честь загиблого у зоні проведення антитерористичної операції відомого українського коваля та вчителя Петра Вікторовича Федоряки. У заході взяли участь керівництво Миргородського району та міста, колектив навчального закладу, військовослужбовці, представники громадських організацій, духовенство, місцеві жителі. 

Мітинг-реквієм розпочався хвилиною мовчання. Учні, однодумці-ковалі, однокурсники, бойові побратими та товариші ділилися спогадами, читали вірші та виконували патріотичні пісні.

Під час першої хвилі мобілізації в Україні старший лейтенант Петро Федоряка отримав призначення командира зенітно-артилерійського взводу 25-ї повітряно-десантної бригади, у складі якої виконував бойові завдання у зоні АТО. Загинув  боєць 31 липня 2014 року в Шахтарську під час танкової атаки російських найманців із засідки на колону БТР десантників. Похований Петро Федоряка у с. Трудолюб, але справа його життя продовжується.

По це говорили в теперішньому часі всі, хто знав Петра Федоряку: педагога, майстра, воїна, патріота. Для них він – живий, як і справа його життя – вчитися і ділитися своїми знаннями та вміннями з іншими.

За заслуги Трудолюбівська громада визнала його Почесним громадянином Миргородського району. Ім'я Петра Федоряки занесено до Книги Пошани Полтавської області.

За особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, старшого лейтенанта Петра Федоряку посмертно нагороджено орденом Богдана Хмельницького III ступеня. Цю відзнаку вручили дружині Петра Федоряки – Валентині. За українською традицією меморіальну дошку освятили. Отець Роман - настоятель Церки Всіх Святих УПЦ КП відправив поминальну панахиду. Присутні поклали квіти до меморіальної дошки.

 

 

 

 

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 23 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]