Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Зустріч міського голови з жителями мікрорайону "Центральний"
2019-02-08

Щоразу під час зустрічей міського голови Сергія Соломахи із жителями мікрорайонів у рамках щорічного звіту громадяни цікавляться комунальними послугами. Найбільше питань стосуються теплопостачання та причин підвищення цього тарифу. Саме ця актуальна тема і стала ключовою під час зустрічі з активістами "Центрального", що відбулася 7 лютого.

Нагадаємо, що нові тарифи на теплопостачання ОКВПТГ "Миргородтеплоенерго" затверджені рішенням сесії Полтавської обласної ради. Згідно з рішенням, вартість централізованого опалення для абонентів житлових будинків з будинковими та квартирними приладами обліку теплової енергії становить 2036,51 грн/Гкал, з ПДВ, для централізованого опалення постачання води - 115,37 грн за 1 куб.м води, з ПДВ. Тарифи  вступили в дію з 13 січня 2019 року. Для миргородців ціна на тепло збільшилася на 42%.

Детально пояснюючи причини і передумови підвищення тарифу на тепло керівник ОКВПТГ "Миргородтеплоенерго" Олександр Король вкотре повідомив, що іншого виходу немає. Задля подальшої безперебійної роботи  підприємства - тариф повинен бути економічно-обгрунтований.

Коментуючи  ситуацію Сергій Соломаха визнає, що вона - складна. Міська влада зверталася до керівництва обласної ради переглянути тариф, але нас – не почули. Тому міський голова звернувся до миргородців із розуміння поставитися до таких змін. Зі свого боку міська влада намагається допомагати підприємству (залучаючи проекти) для зменшення втрат тепла, але цього також не достатньо, бо більшість мереж потребує ремонту та ізоляції. Зекономити тепло і кошти можливо через встановлення ІТП у будинках, через утеплення будівель. Міською радою затверджені низка програма, які допомагають співвласникам багатоквартирних будинків вирішити ці питання.

У ході діалогу громадяни також цікавилися багатозонним обліком електроенергії, оплатою комунальних послуги з урахуванням субсидії, та монетизацією субсидій, роботами з подальшого благоустрою цього мікрорайону, аварією на водогоні. Зважаючи на велику кількість питань, пов'язаних із роботою комунальних підприємств та оплатою за отримані послуги, міський голова доручив найближчим часом у радах мікрорайонів організувати зустрічі з представниками цих установ. За підсумками зустрічі, враховуючи велику кількість озвучених проблем, міський голова доручив протокольно оформити питання для подальшого їх вирішення.

 

ОГОЛОШЕННЯ
     
Оголошення

Графік проведення технічного обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання багатоквартирних будинків м. Миргорода на квітень 2024р.

     
     
Скликається позачергова сесія

29 березня о 14.00 відбудеться 49 позачергова сесія 

     
     
До уваги ВПО!

Гуманітарна допомога для ВПО

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]