Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Зустріч міського голови з жителями мікрорайону "Лісок"
2019-02-07

У рамках річного звіту міський голова Сергій Соломаха зустрічається із жителями кожного із семи мікрорайонів міста. Обговорюють підсумки вже виконаного та того, на що варто звернути увагу. 6 лютого відбулася зустріч міського голови, керівників комунальних служб, відділів, управлінь міської ради з жителями мікрорайону "Лісок".

Проблемні питання, які озвучують жителі мікрорайонів, перекликаються. Для "Ліска" актуальним було питання розчистки снігу на так званих "тупикових" вулицях під час рясних снігопадів. Та особливо непокоїть людей якість газу та тариф на теплопостачання. Пояснюючи проблеми житлово-комунальної сфери міський голова говорить, що, на превеликий жаль, міська влада не має важелів впливу на послуги, що надаються підприємствами, які не є у власності громади. Це "Миргородводоканал, "Миргородтеплоенерго" та газове господарство. Ще мешканці нарікають на перевантаженість міських автобусів у час "пік" та пільгове перевезення. За коментарем міського голови, з першого лютого поточного року відновлено пільгові перевезення. "Це не оптимальний варіант, але краще, аніж нічого. Оскільки для забезпечення стовідсоткового перевезення пільгових категорій, згідно з нормами компенсації, потрібно близько 22 млн.грн. З міського бюджету на 2019 рік виділено 2,2 млн.грн.  Поки-що працюватимемо в такому режимі, паралельно вивчаючи досвід інших міст для пошуку оптимального рішення з даного питання,"- запевнив міський голова.

Жителі приватного сектору просилили також вирішити питання по збору сміття. Одержувачі субсидій цікавилися порядком сплати за зекономлені послуги, порядком  монетизаційних виплат та іншими, наболілими для них темами. Обговорюючи виконане торік, а це: ямкові ремонти, щебенева підсипка, асфальтування доріг і тротуарів, зроблені за поданнями ради мікрорайону, жителі нарікали на неякісний ремонт та просили звернути на це увагу при прийомці актів виконаних робіт у поточному році.  Дуже хвилює людей відсутність радіомовлення, адже більшість  жителів мікрорайону - люди похилого  віку.

Підсумовуючи зустріч міський голова подякував жителям за конструктивну критику та розуміння людей того, що не все те, що потребує вирішення, залежить від міської ради. Міська влада робить все можливе для того, щоб зробити життя миргородців кращим, комфортнішим та зручнішим. На превеликий жаль, для кардинальних змін, які такі бажані для всіх, лише коштів міського бюджету, не вистачає.  

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 25 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]