Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Зустріч міського голови з активістами мікрорайону "Мінзаводський"
2019-02-06

У рамках проведення звіту міського голови Сергія Соломахи про роботу за 2018 рік відбулася зустріч з жителями мікрорайону "Мінзаводський". Сергій Павлович повідомив, що докладний звіт розміщено на офіційному сайті міської ради, де кожен може його переглянути. Наразі, безпосередньо з мешканцями, за участю керівників  різних служб проходить обговорення зробленого по мікрорайонах у минулому році та обговорюються шляхи вирішення нагальних питань і тих робіт, які заплановані у 2019 році.

Серед питань, які озвучили голови будинкових та вуличних комітетів, переважали такі: транспортне сполучення та пільгове перевезення, облаштування амбулаторії та  відкриття аптеки, ремонт житла, доріг, благоустрій території мікрорайону. Багато присутніх порушували також питання якості газу та здорожчання вартості теплопостачання, роботи елеватора. Власники гаражних кооперативів звернулись із проханням допомогти вирішити питання проведення електропостачання до гаражів. Пенсіонери просилили доопрацювати графіки пільгового перевезення, цікавилися встановленням дфохфазних електричних лічильників. Мешканці "хрущівок" зверталися із проханням розробити "реабілітіаційну" програму для старих будинків. Відповідаючи на озвучені питання міський голова пояснив, що у кожному мікрорайоні питань вистачає. На превеликий жаль, міський бюджет не дозволяє вирішити все й одразу. Проблеми  вирішуються виходячи з фінансових можливостей. Разом з тим, пришвидшити вирішення низки питань можна за більшої активності самих мешканців, відкидаючи принцип "моя хата з краю". Особливо тоді, коли мова йде про житловий фонд. Для вирішення цього болючого питання, яке в принципі стосується  співвласників квартирних будинків,  кілька років було прийнято міську програму дольової участі громадян. У такий спосіб  було вироблено єдиний підхід до вирішення цієї болючої проблеми, а саме: співвфінансування.  Прийнята ставка: 25 на 75% - кошти мешканців і міського бюджету відповідно. Такі пропорції ще діють і в поточному році. Далі – буде видно. Поточні ремонти виконує управительска компанія, з якою визначилися співвласники. Але у цьому мікрорайоні є кілька будинків, які не обрали управителя. Альтернативою для тих, хто ще не визначився з формою управління, може бути створення ОСББ. До речі, миргородці можуть долучитися до нового проекту від Європейського Союзу «Об’єднання співвласників будинків для впровадження сталих енергоефективних рішень». Проект стартував у лютому і триватиме два роки.

З деяких питань, зокрема, про збільшення тарифу на теплопостачання, затвердженого Полтавською обласною радою, оскільки підприємство перебуває у власності обласної ради, роз'яснював керівник підприємства "Миргородтеплоенерго" Олександр Король. Начальник відділу охорони здоров'я міської ради і один з депутатів цього округу Сергій Михайленко розповів про створення первинної ланки медичної допомоги та про реформу медицини вцілому. Він сказав, що розпочаті торік роботи з будівництва амбулаторії сімейної медицини продовжать у поточному році. На відповідні роботи передбачені кошти з міського бюджету.

Підбиваючи підсумки зібрання міський голова  подякував головам  будинкових та вуличних комітетів за їхню відповідальність та активність, закликав  жителів до конструктивної співпраці. Сергій Соломаха підкреслив, що попри велике бажання вирішити всі проблеми й одразу – не реально. Міський бюджет не в змозі перекрити фінансові потреби. Тому роботи виконуються, відповідно до затверджених сесійних програм, а під час розподілу бюджетних коштів, враховуються побажання мешканців кожного мікрорайону, які відстоюють депутати. Так у минулому році на території мікрорайону "Мінзаводський" було виконано підсипку, грейдерування та асфальтування вулиць. Підсипано і відгрейдеровано вулицю Кооперативну (район сирзаводу), вул.Складсьу (район 3 школи), частину вулиці Тополиної (новобудови), засипано ями у дворі будинку Сорочинська,160-Б. Заасфальтовано частину вулиці Шишацька на виїзді на вулицю Сорочинську. У школі, де проходила зустріч, виконано  великий обсяг капітальних видів робіт. А вже в цьому році ведеться робота по виготовлення проектної документації на будівництво спортивного майданчика, уточнюються плани та об'єми робіт з  поточного ремонту та капітального будівництва.

.

 

ОГОЛОШЕННЯ
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 17 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]