Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Збираємо „екстрений рюкзак”
2015-02-05

„Екстрений рюкзак” – це узагальнене визначення базового набору речей, необхідного цивільній людині у випадку евакуації із зони надзвичайної ситуації (землетрусу, повені, катастрофічного затоплення, військових дій тощо). Правильно укомплектований „екстрений рюкзак” містить індивідуальний мінімум одягу, предметів гігієни, медикаментів, продуктів харчування тощо, що повинні забезпечити нетривале автономне існування

Який рюкзак вибрати? Об'єм рюкзака вимірюється в літрах і, в даному випадку, залежить від того, скільки речей ви плануєте взяти. Тому, краще придбати рюкзак після того, як основна частина необхідних речей буде зібрана, і ви зможете адекватно оцінити той об'єм рюкзака, який вам потрібен. Вибирайте рюкзак з легких, але міцних матеріалів, що не промокають. Краще, якщо він буде яскравого забарвлення зі світловідбиваючими смугами та спеціальною накидкою від дощу.
  Що покласти у „екстрений рюкзак”? Орієнтовний його вміст може бути наступним:

  1. Копії документів (паспорта, пенсійного посвідчення, свідоцтв про народження дітей, автомобільних прав, правовстановлюючі документи на нерухомість тощо) зробіть заздалегідь і запакуйте у водонепроникну упаковку. Якщо є можливість відсканувати документи, то не завадить зберігання документів і на CD- диску або Flash-накопичувачі у вигляді файлів зображень. Оригінали документів зберігайте у надійному місці, але таким чином, щоб у найкоротші терміни їх можна було взяти з собою.
  2. Кредитні картки та невеликий запас готівки.
  3. Дублікати ключів від будинку і машини.
  4. Карта місцевості, а також інформація про спосіб зв’язку і умовне місце зустрічі вашої родини.
  5. Засоби зв’язку та інформації (невеликий радіоприймач з можливістю прийому в УКХ і батарейки до нього, мобільний телефон із зарядним пристроєм).
  6. Ліхтарик і запасні батарейки до нього.
  7. Компас, годинник (перевагу надавайте водонепроникним).
  8. Ніж (краще – складний універсальний, до складу якого, зазвичай, входять інструменти (лезо ножа, шило, пилка, викрутка, ножиці тощо)).
  9. Сигнальні засоби (свисток).
  10. Пакети для сміття, об’ємом 120 літрів.
  11. Рулон широкого скотчу.
  12. Шнур синтетичний 4-5мм, близько 20 м.
  13. Блокнот і олівець.
  14. Нитки та голки.
  15. Аптечка першої допомоги, що містить базовий загальноприйнятий набір ліків і засобів перев'язки, медикаментів, які потрібні саме вам (у разі хронічних захворювань). Віддавайте перевагу тим лікарським засобам, про правила застосування яких ви чітко обізнані або покладіть у аптечку інструкції по їх застосуванню.
  16. Одяг: нижня білизна, шкарпетки, комплект верхнього одягу та взуття за сезоном. Одяг краще упакувати в герметичні вакуумні пакети – це значно зменшить його об’єм.
  17. Засоби гігієни: зубна щітка і паста, невеликий шматок мила, рушник (можна паперовий), туалетний папір, кілька упаковок одноразових сухих носових хусток, вологі серветки. Жінкам – засоби інтимної гігієни.
  18. Посуд металевий (кружка, ложка, миска, ніж). Можна взяти казанок ємністю 1 – 1,5 л.
  19. Засоби для розпалювання вогню (сірники, запальничка, сухе пальне).
  20. Запас їжі на 1-2 доби – калорійні продукти, що не займають багато місця, довго зберігаються (галети, суп-пакети та вермішель швидкого приготування, консерви у бляшанках, чай, кава, цукор тощо), вода питна у пластиковій пляшці (1,5 - 2 л.).

Якщо в родині є діти, люди похилого віку, інваліди, то у вмісті „екстреного рюкзака” обов’язково треба передбачити речі для їх особливих потреб.

Укладайте рюкзак так, щоб можна було швидко знайти потрібну річ. Будь-які предмети у „екстреному рюкзаку”, які можуть прийти в непридатність через промокання, бажано упакувати в багаторазові поліетиленові гермопакети.

І пам'ятайте: він повинен бути компактним і не дуже важким.

 УДНС в Україні

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 25 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]