Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Вірусний гепатит: профілактика, симптоми
2019-05-28

У Миргороді зареєстрували три випадки вірусного гепатиту А, який часто називають хворобою Боткіна. За словами завідувача Миргородського міжрайонного відокремленого підрозділу лабораторних досліджень Державної установи “Полтавський обласний лабораторний центр МОЗ України” Миколи Олефіра, усі хворі — миргородці. Джерело зараження з’ясовують.

Гепатит А – гостра інфекційна хвороба з ураженням печінки, яка може протікати як у легкій, так і у важкій формі. Інфекція потрапляє в організм людини через продукти харчування і брудні руки. Гепатит А, який дехто більше знає як "хвороба Боткіна" або жовтяниця - гостра інфекційна хвороба з ураженням печінки, яка потрапляє в організм людини шляхом споживання їжі або води, забрудненої інфікованими випорожненнями.

Підчепити гепатит А можна через немиті руки, погано оброблену їжу, спільний посуд та інше. Інфікування також можливо шляхом близького контакту з хворим. Зазвичай, у дітей не помітні симптоми, але вони можуть заразити інших. В групі ризику - діти і люди з високим ризиком інфікування гепатитом, яким ще не зроблено щеплення.

У більшості випадків захворювання протікає практично безсимптомно, особливо у дітей і молодих людей.Час між інфікуванням і появою симптомів становить від 2 до 6 тижнів. Якщо симптоми з'являються, вони зберігаються протягом 1-4 тижнів.

Спостерігаються такі симптоми гепатиту А:

- гарячка (перші 3 дні хвороби);

- слабкість;

- зниження апетиту;

- жовтяниця (жовтіє шкіра і навіть очі, темніє сеча, кал знебарвлюється);

- блювота;

- біль в животі;

- гостра печінкова недостатність (рідко).

Найефективнішим способом попередження гепатиту А є вакцинація, яка захищає людину від інфікування протягом усього життя. Також важливо ретельно мити руки і правильно готувати їжу.

За даними лікарів вірус гепатиту А стійкий у зовнішньому середовищі. Він витримує заморожування, стійкий при нагріванні до 60 градусів за Цельсієм протягом однієї години, зберігає активність при кімнатній температурі до 4-х тижнів. При появі перших ознак захворювання – обов’язково слід звернутися до лікаря. У приміщеннях, де перебували хворі, необхідно провести вологе прибирання із застосуванням дезінфікуючих розчинів.

Вберегтися від вірусного гепатиту А можна, строго дотримуючись правил особистої гігієни та уважного ставлення до якості питної води і їжі.

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 25 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]