Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
В очікуванні дива
2015-01-06

Наближення Нового року з дитинства викликає у нас очікування дива, казкових пригод, подарунків. І найголовнішим атрибутом цього свята є новорічна красуня-ялинка, яку з такою любов'ю ми прикрашаємо щороку. Виставку, присвячену саме цьому яскравому святу, відкрито у Миргородському краєзнавчому музеї.

Із року в рік новорічні прикраси змінювали свій зовнішній вигляд та матеріал, з якого     виготовлялися. Сучасні ялинкові іграшки позбулися свого основного недоліку - крихкості, тому вони не можуть розбитися, з якої б висоти не падали. Але, незважаючи на всю привабливість нових матеріалів, ці іграшки втратили різноманітність своїх форм.

Процес змін у зовнішньому вигляді ялинкових при­крас тривав не одне десятиліття, поступово спрощуючи їх форму. Крихкість ялинкової іграшки, крім недоліків, мала і свої переваги. Виготовлялася вона із тоненького скла методом видування, а тому й форму їй можна було надати будь-яку. Особливою різноманітністю виділяються іграшки, виготовлені у 50-их - 60-их рр. ХХ сторіччя: годинники, дзвіночки, зайчики, ведмедики, автомобілі, овочі та фрукти, космонавти, космічні ракети - усе це яскраве розмаїття й представлене на виставці.

Поряд із скляними можна побачити іграшки із пресованого картону сріблястого та золотавого кольорів. Іграшки 70-их - 80-их рр. ХХ сторіччя поступово стають більш одноманітними. В основному в цей час перевага віддається різного розміру та кольору кулькам. І як данина минулій різноманітності на виставці можна побачити іграшки у формі пінгвінів, папуг, жабки, сеньйора-помідора. Ще одним незмінним атрибутом Новорічних свят стали вітальні поштові листівки. На виставці представлена колекція листівок ХІХ сторіччя та 50-их - 80-их рр. ХХ сторіччя.

Тож запрошуємо миргородців та гостей міста відвідати виставку й поринути у яскраве свято новорічних прикрас.

Н.Л.Палець,

головний зберігач фондів Миргородського краєзнавчого музею

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 19 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]