Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
У Миргороді з 1 лютого відновлено пільгове перевезення
2019-02-01

На 43-й сесії Миргородської міської ради, що відбулася 29 січня, депутати ухвалили рішення Про внесення змін до рішення сорок другої сесії міської ради сьомого скликання від 21 грудня 2018 року №299 ’’Про затвердження Переліку окремих категорій громадян, за пільговий проїзд яких у автомобільному транспорті на міських маршрутах загального користування здійснюються компенсаційні виплати перевізникам за рахунок коштів міського бюджету". У рішенні визначено кількість пільгових рейсів згідно з затвердженим розкладом руху автобусів. Графіки руху буде розміщено у маршрутках та Радах мікрорайонів.

 Графік руху автобусів, які здійснюють пільгові перевезення у м. Миргород

Із перевезеннями “пільговиків” і раніше виникали спірні ситуації, через законодавчу ініціативу народних депутатів, вірніше через законодавчу колізію. Нагадаємо, що у грудні 2015 року Верховна Рада прийняла закон №3628 “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України”, яким, по суті, було передано із державного бюджету до повноважень місцевих бюджетів питання щодо пільгових перевезень пасажирів автомобільним транспортом загального користування. Цим законом передбачено, що всі пільгові категорії, які залишилися після змін у законодавстві з червня 2015 року, передано у відання місцевих бюджетів. Ситуація склалася така, що у законодавстві в деяких моментах один нормативний акт суперечить іншому.

До слова, для реалізації законних прав миргородців на пільгове перевезення потрібно близько 22 мільйонів гривень. Таких видатків в міському бюджеті немає. Більше того, відтоді, як держава передала пільгове перевезення органам місцевого самоврядування, триває пошук оптимального вирішення цієї непростої задачі. За коментарем міського голови Сергія Соломахи, ухвалене рішення - не ідеальне, тому питання пільгового перевезення  залишається на контролі та доопрацюванні.

 

 

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 24 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]