Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
У Миргороді вшанували пам’ять полеглих героїв Другої світової війни
2021-10-28

28 жовтня  з нагоди відзначення 77-ї річниці вигнання нацистів з України та вшанування пам’яті загиблих героїв у роки Другої світової війни міський голова Сергій Соломаха, секретар міської ради Олександр Гуржій, керівники Миргородського району, представники ветеранських та громадських організацій  взяли участь у покладанні квітів до Вічного вогню та до меморіалу "Скорботна мати". 

"Ми ніколи не забудемо про цю сторінку історії, про неймовірно страшну ціну, яку заплатив наш народ за право бути вільним. Ми завжди будемо пам'ятати подвиг борців за свободу і незалежність у різні часи", - сказав  Сергій Соломаха.

У ході вигнання нацистських окупантів з України силами чотирьох Українських фронтів, які нараховували понад 2,3 млн осіб, протягом січня 1943 — жовтня 1944 було проведено низку наступальних переможних операцій.

А ще 28  жовтня  80 років тому в  окупованому нацистами Миргороді сталася жахлива подія – на  околиці нацисти розстріляли мирне населення. Найбільше серед жителів було представників єврейської національності. З часом на місці розстрілу був зведений земляний курган і пам'ятник "Скорботна мати". У музеях нашої громади проходять тематичні виставки, де представлені матеріали зі свідченнями очевидців тих подій, фотографіями та архівними документами.

Дослідники історії рідного краю та активісти пошукових загонів по крупинках збирають інформацію, поповнюють фонди музеїв та розповідають молоді про патріотизм земляків. 

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 23 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]