Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
ТИЖДЕНЬ ЄВРОПИ
2015-03-11

Добре відомий французький філософ, письменник, публіцист і яскравий представник  просвітництва ХVІІІ ст. сказав: "Моя любов до Вітчизни не примушує мене заплющувати очі на досягнення іноземців. Навпаки, чим більше я люблю Вітчизну, тим більше намагаюсь збагатити мою країну скарбами, здобутими не з її надр".

Керуючись цими словами, з 10 лютого до 18 лютого у нас, у Миргородській школі І-ІІІ ступенів №1, був проведений ТИЖДЕНЬ ЄВРОПИ.

Із неочікуваним запалом і натхненням у його проведенні взяли участь не лише кафедра виховання, учителі іноземних мов, але і вчитель географії Тетяна Іванівна Логащук, заступник директора з навчальної роботи, вчитель інформатики Наталія Анатоліївна Кононенко і абсолютно всі класні керівники. Тиждень пройшов із величезним розмахом навіть для самих учасників, адже учні про європейські країни знають не лише з чуток й Інтернету. Ось уже другий рік наша школа підтримує партнерські відносини з гімназією №13 із м. Ченстохова (Польща) і гімназією м. Констанц (Німеччина). Проживши два тижні  у Польщі, спробувавши "європейське життя" на смак,  наші учні з нетерпінням хотіли поділитися набутим досвідом.

І ось хоч і на папері ми пропонуємо вам коротенький екскурс величезною і дивовижною територією Європи.

Поєднавши змістовне дозвілля і навчання, у європейському вихорі " закружляли" абсолютно всі класи, починаючи від початкової школи  і закінчуючи випускними. Кожний день був насичений різноманітними заходами. Початкова школа за участі Лідії Володимирівни Тютюнник помилувала наше око розмальовками до добре відомих казок Г.Х. Андерсена, братів Грімм, а учні 5-х класів були запрошені на справжній "ПАРАД ЄВРОПЕЙСЬКИХ КРАЇН".

Марія Анатоліївна Шевченко виготовила з учнями 3-х класів прапори країн Європи.

Намагаючись іти в ногу з розвагами сучасної молоді, серед найзавзятіших учнів 9-х класів Лілія Олексіївна Явтушенко провела улюблену гру ХХІ ст. - КВЕСТ "Україна - держава європейська". Учнів 9-А поздоровляємо з перемогою.

Неабиякі знання показали й учні 10-х класів, що приємно здивувало і саму організаторку географічного марафону "Галопом по Європі" Тетяну Іванівну Логащук.

Але й 11-ті класи, наші випускники, поборолися за звання кращих знавців Європи, за що журі і сам організатор гри - подорожі Наталія Анатоліївна Кононенко  нагородили їх сертифікатами і грамотами за бездоганну підготовку.

Пізнавально-ігровий калейдоскоп "Відкриваємо Європу разом" звеселив і закріпив знання учнів 7-х класів: Наталія Михайлівна Дрофич  в ігровій формі відкрила таємниці багатонаціональних країн.

Але, як сказав відомий британський шефкухар Гордон Джеймс  Рамзі, "знати про їжу людина повинна не менше, ніж про математику або про свою рідну мову". Тому наймасштабнішою була презентація "ЄВРОПЕЙСЬКА КУХНЯ". Методом жеребкування всі класні керівники  заздалегідь обрали країни, які входять до  ЄС. Учні разом із батьками приготували різні кулінарні шедеври, презентували їх, розповідаючи про країни, особливості страв,  інгредієнти, за що всі були нагороджені почесними грамотами.

По-справжньому розслабитися і відчути всю поважність і аристократичність англійців, насолодитися різноманіттям англійських чаїв допомогла проведена Анастасією В'ячеславівною Залізняк чайна церемонія "Уся Англія - у чашці чаю", де учні ненадовго стали мешканцями Туманного Альбіону.

Тиждень завершився чудовим флешмобом і багатонаціональною концертною програмою "Меридіани дружби", бо саме дружба і взаємодопомога роблять наше життя яскравим, цікавим і щасливим не тільки в Європі, але й на всій планеті Землі. Танці, співи і поетичне слово сплелися воєдино і зазвучали англійською, німецькою, болгарською, польською, італійською і білоруською мовами. Мабуть, самі організатори  Євробачення позаздрили б талантам наших учнів.

І наостанок хотілося б сказати: наша країна - це найкраще,  що у нас є, але ми й надалі бажаємо пізнавати світ, відкривати для себе його таємниці, дивуватися, захоплюватися і милуватися різноманіттям і різнобарв'ям народів, переймати їхній досвід і мудрість.

С.Шинкаренко, заступник директора з виховної роботи

 

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 23 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]