Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Святу зі сльозами на очах - 70 років
2015-05-09

Сьогодні братські могили та обеліски Миргорода щедро вкриті весняними квітами, зігріті вдячністю жителів та спогадами ветеранів. Загальноміський мітинг з нагоди 70-и річчя перемоги у Другій світовій війні відбувся у сквері Слави. 9 травня у священне місце  до Вічного Вогню прийшли всі, кому дорога пам'ять і мир на землі.

З вітальним словом до присутніх звернувся міський голова Сергій Соломаха. Він подякував сивочолим фронтовикам за мужність та героїзм, за жертовність заради мирного життя своїм нащадкам.  Очільник міста подякував сьогоднішнім воїнам, які  перейняли естафету і гідно примножують кращі традиції своїх батьків, дідів та прадідів, з честю виконують свої професійні обов’язки і воїнську присягу.

"Сьогодні ми низько вклоняємося і згадуємо загиблих. Ми розуміємо ціну миру і наша нетлінна пам’ять та шана ветеранів минулої війни є запорукою перемоги українців у сьогоднішній неоголошеній війні на сході держави."

Хвилиною мовчання та покладанням квітів учасники мітингу вшанували пам'ять про полеглих на фронтах Другої світової війни. Учасники бойових дій,  яких залишається все менше, поділися фронтовими спогадами: орденоносець, ветеран повітрянодесантних військ, гвардії майор Василь Котик, льотчик-штурмовик, підполковник Костянтин Сахаров, повітряний стрілок-радист, гвардії сержант бомбардувальної авіації Петро Ярмоленко, медсестра, яка зустріла перемогу в Берліні, Марія Чех.

Віддаючи військові почесті  всім загиблим за свободу України та вшановуючи живих героїв, парадною ходою повз Монумент Слави і перед ветеранами пройшли воїни Миргородського гарнізону. Святковий настрій ветеранам подарували ансамбль народної пісні та музики «Слов’яни»( ПК курорту "Миргород"), учениця спеціалізованої школи №5 Ангеліна Васковська, хор народної студії естрадного вокалу  «Соняшник» (ЦЕВ), міський оркестр ім І. Шатравки.

 Після покладання квітів до підніжжя Монументу Слави  ветеранів пригощали содатскою кашею.  На центральній площі відбувся патріотичний концерт за участю художніх колективів міста.

 Святкування 70 -ї річниці перемоги над нацизмом у Миргороді пройшло без правопорушень та провокацій.

 

Більше фото у галереї

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 23 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]