Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Субсидії зможуть отримати чотири мільйони українців
2015-03-13

Якщо людина бачить, що сплачує багато за комунальні послуги, то вона має право звернутися по субсидію. У Міністерстві соціальної політики запевняють, що завдяки спрощеному механізму на допомогу від держави можуть розраховувати чотири мільйони громадян. На це в бюджеті закладено рекордні 24 з половиною мільярди гривень.

Як по-новому оформити пільгу, українцям стане відомо з 15 квітня. До цього дня разом із платіжками, має прийти спеціальний папірець із двох частин із заявою охочого оформити субсидію та декларацією про доходи. Як їх грамотно оформити, буде розтлумачено в додатковій інструкції. Заповнений документ слід передати органам соцзахисту власноруч або поштою.

Механізм видачі субсидій значно спроститься. Зокрема, скасовується низка обмежень щодо майна. Нехай у людини хоч із десяток квартир та машин, а претендувати на субсидію вона матиме право. Не зупиняє його і той факт, що пільговик щось придбає на кругленьку суму. До того ж претендувати на субсидію зможуть і ті, що орендують житло. Однак, вони повинні мати офіційний договір оренди і кошти вносити не господарю готівкою, а на рахунок. Якщо родина отримує дохід на рівні прожиткового мінімуму на особу, а це 1176 гривень, то за компослуги сплачуватиме лише 7,5 % від свого доходу. Якщо, наприклад, одинокий пенсіонер із достатком у три тисячі гривень, то він сплачуватиме 25% від свого прибутку.

За громадянами ж залишається єдиний обов'язок – по-чесному декларувати свої доходи, бо органи соцзахисту будуть це перевіряти. Якщо людина щось приховала, її змусять повернути виплачену субсидію в подвійному розмірі. Тож, субсидії по-новому нараховуватимуть із травня, і робитимуть це на рік. Про це йдеться в сюжеті ТСН.

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 19 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]