Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Шевченкове слово в віках не старіє
2019-03-09

У березні Україна відзначає шевченківські дні. 9 березня виповнюється 205 років з Дня народження Тараса Шевченка. 1814 року в родині українського кріпака народився маленький хлопчик Тарас, якому судилося стати великим поетом, художником та виразником думок свого народу, відомим як Кобзар. Більшу частину свого життя Тарас Шевченко провів за межами України, але понад усе любив свою батьківщину. Він встиг побувати в більш ніж 100 містах і селах України. Шевченківські місця є і на території нашої області та в нашому місті. Миргордські дослідники вивчають творчість Шевченка та по крупинках збирають матеріали про нього, видають свої праці, свято бережуть пам'ять про Великого Кобзаря.

У Шевченківські дні миргородці збираються біля пам'ятника Кобзареві, читають пророчі вірші, співають патріотичні пісні та кладуть квіти до підніжжя постаменту. Тематичний захід «Шевченкове слово в віках не старіє» з нагоди 205-ї річниці від Дня народження Кобзаря відбувся 9 березня. Його учасниками стали представники влади, громадськості, трудових колективів, патріотична молодь. Із вітальним словом до учасників тематичного заходу звернувся перший заступник міського голови Сергій Швайка. Він закликав гуртуватися довкола патріотичних ідей Шевченка задля відродження миру і злагоди, не забувати його напутні слова.

Пророчі слова Кобзаря цитували прихильники його творчості та переможці першого районного конкурсу читців поезії "Покликані словом Шевченка". Бібліографи міських бібліотек розповіли про творчість Шевченка.

До шевченківських днів у Миргородському краєзнавчому музеї відкрито виставку, яка демонструє перебування Тараса Шевченка у Миргороді. Частину шевченкіани зібрав засновник нашого музею Опанас Сластьон і залишив у спадок миргородцям.

 

 

 

 

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 25 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]