Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Сезон кліщів розпочинається!
2020-03-10

Через аномально теплу погоду активізувалися кліщі. Вони можуть спричинити шкоду людям і тваринам. «Підчепити» паразита можна в лісах, лісопосадках, на садово-городніх ділянках, на газонах. Кліщі є переносниками різних інфекцій, якими можуть заразитися як тварини так і люди. Одна з найбільш поширених інфекцій – бабезіоз ( піроплазмоз) – нерідко призводить до загибелі собак, у кішок може викликати лихоманку та анемію. У рідкісних випадках кліщ може перебратися з собаки на господаря і вкусити, тоді вже у вас є ризик заразитися кліщовим енцефалітом і хворобою Лайма (бореліоз).

Активність кліща проявляється в теплу пору року, коли температура за вікном піднімається вище нуля градусів. Кожну весну лікарі ветеринарної медицини нагадують про необхідність захистити своїх домашніх улюбленців від кліщів. Але багато власників забувають про цей відповідальний крок, згадуючи про проблему тільки тоді, коли кліщ вже вкусив домашню тварину. Обов'язково  оглядайте собаку чи кота після прогулянок, оскільки 100 % захисту від кліщів немає. Під час прогулянок на собаках короткошерстних порід світлих забарвлень можна помітити кліща, що плазує і зняти його до того, як він прикріпиться до шкіри. Власникам довгошерстних собак і короткошерстних темних забарвлень можна після прогулянок вичісувати шерсть густим гребінцем.
  Кліщ, який присмоктався до шкіри тварини, через 2-3 дні виглядає зовсім по-іншому, він майже такого ж кольору, що і шкіра собаки, схожий на бородавку розміром з невелику квасолину до 10-12 мм.
  Основні методи боротьби з кліщами – обробка акарицидними препаратами. ЇЇ необхідно проводити щомісяця з березня по листопад. У магазинах пропонують різні варіанти захисту тварин від кліща – спреї, шампуні, таблетки, краплі, які наносять на холку тварин і спеціальні нашийники. Основна дія всіх цих препаратів починається через 5-7 днів, тому обробляти тварину необхідно заздалегідь. А для більшого захисту можна комбінувати препарати: краплі + нашийник або краплі + спрей. Саме таке поєднання буде надійним, оскільки при попаданні під дощ або після миття дія крапель слабшає. Нашийник від кліщів більше підійде для короткошерстних тварин і надіти його потрібно так, щоб між нашийником і шиєю була відстань приблизно 2 см. Але якщо нашийник буде бовтатись , він не буде діяти. Для довгошерстних собак краще застосовувати краплі, які підбираються за вагою собаки. Важливо правильно нанести краплі – потрібно нанести вміст тюбика прямо на шкіру, добре розсовуючи шерсть. Спрей вбиває кліщів швидко і ефективно, що забезпечує достатній захист. Аерозолі можуть бути використані разом з використанням шампунів і вони можуть бути корисні, якщо тварина довгий час живе в лісистій місцевості. Є одна важлива деталь: не всі препарати, які призначені собакам, можна давати й котам. Окремі препарати для собак можуть викликати серйозні отруєння у котів. У будь-якому випадку, перед застосуванням уважно читайте етикетки, щоб переконатися, що дданий препарат призначений саме для Вашої тварини. Тому, в разі виявлення невластивої тварині поведінки негайно звертайтеся до лікаря ветеринарної медицини.


  Миргородське міськрайонне ГУ Держпродспоживслужби
  в Полтавській області

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 24 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]