Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Результати перерахунку виплат пенсіонерів, що продовжують працювати
2021-06-08

Як свідчить статистика, нині на Полтавщині продовжують працювати близько 86 тисяч людей, які вже досягли пенсійного віку. Понад 22 тисячі з них у червні фінансово відчують результати автоматичного перерахунку пенсій, який заплановано проводити щороку з 1 квітня.

Нагадаємо, що порядок перерахунку пенсій зазначеній категорії осіб визначається такими нормативно-правовими актами:

- ч.4 статті 42 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування»;

- постанова правління Пенсійного фонду України № 10-1 від 18.05.2018 «Про затвердження Порядку перерахунку пенсії без додаткового звернення особи відповідно до частини четвертої статті 42 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування».

Як повідомлялося раніше, пенсії перерахували тим особам, які після призначення/попереднього перерахунку пенсії продовжували працювати і на 1 березня п.р. набули право на проведення перерахунку. Але якщо попередніми роками такі перерахунки проводили в березні і вже у квітні виплачували пенсії у новому розмірі, то цього року через новації, пов’язані із термінами і формою подання звітності з єдиного внеску, виплата підвищених пенсій розпочнеться у червні.

Як результат, близько п’яти відсотків полтавських пенсіонерів у поточному місяці одержать свої соціальні гарантії у розмірі, що, в середньому, на суму від 75–ти до 162-х гривень вище, ніж раніше, а також доплати за квітень-травень. Сума підвищення залежить від наявного в одержувача страхового стажу і заробітку. Якщо заробітна плата у пенсіонера, що працює, була вищою, ніж два роки тому, то при автоматичному перерахунку (без додаткового надання документів) впливала на розмір підвищення, а якщо нижчою, - то перерахунок ґрунтувався лише на тривалості стажу.

Головне управління Пенсійного фонду України в Полтавській області

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 25 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]