Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Питання вакцинації дітей у Миргороді
2015-07-14

Із появою дитини у сім'ї, батьки намагаються забезпечити маляті все найкраще - харчування, догляд і звісно ж медичний захист, зокрема вчасну вакцинацію згідно календаря щеплень, але на жаль виникають постійні перебої із постачанням вакцини. Така невтішна загальнодержавна ситуація має місце і в Миргороді. 13 липня у залі засідань Миргородської міської ради заступник міського голови Антоніна Нікітченко провела нараду, де спільно із педагогами та медиками обговорили причини відсутності вакцин та можливість відвідування дитячого колективу "незахищеними" дітьми.

Все частішими стали звернення батьків щодо вирішення питання прийому дітей без обов’язкових щеплень до садочка. Звісно, це питання повинно бути вирішене з урахуванням інтересів усіх сторін.

Запрошені для участі у обговоренні головний лікар Миргородського центру надання первинної медико-санітарної допомоги Лілія Павленко та лікар-педіатр Марина Акрітова навели цифри державних закупівель, які на деякі види препаратів складають 18-20 %, а подекуди кабінет щеплень не отримав жодної дози препарату. Ще два-три роки тому цей відсоток сягав значно вищих показників. Розуміючи всю складність ситуації у державі та необхідність вчасно зробити щеплення, лікарі радять придбати вакцину у аптечній мережі. Для деяких сімей такий досвід вже став звичним, але для більшості родин ціна вакцин занадто висока. Із занепокоєнням лікарі Миргорода говорили про дітей, батьки яких повністю відмовилися від щеплень. Заступник головного лікаря по дитинству і пологовій допомозі Лариса Наумова наголосила на тому, що попри рекомендації лікарів та необхідність щеплень, випадків повної відмови по місту та району нараховується 125. У разі ж відсутності вакцини на момент підготовки до дитячого садочку, лікарі вказують, що дитина здорова і може відвідувати дитячий садочок за умови подальшої вакцинації.

Звертаючись до присутніх, заступник міського голови Антоніна Нікітченко запевнила у тому, що це питання на постійному контролі міського голови. Сергій Павлович проінформований про складну ситуацію із забезпеченням вакцини та підготував офіційного листа до Департаменту охорони здоров'я та Міністерства охорони здоров'я із проханням вирішити проблему на вищому рівні.

Отож, прагнення педагогів, медиків та представників міської влади єдине – забезпечити право наших дітей на повноцінну дошкільну та загальноосвітню освіту.

Прес-служба міської ради

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 19 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]