Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Про реформування профтехосвіти у Миргороді
2016-06-03

Під головуванням керуючої справами виконавчого комітету Антоніни Нікітченко відбулося засідання комісії щодо впровадження у 2016-2017 навчальному році в Миргородському  ПТУ  № 44  нових професій, які користуються попитом на ринку праці в місті.

Як нагадала Антоніна Борисівна, з початку 2016 року фінансування профтехосвіти передано місцевим бюджетам. З міського бюджету було профінансовано видатки на діяльність училища та поставлено задачу освітянам вивчити реальну картину регіонального замовлення на робітничі кадри. Секретар міської ради Наталія Гирка зауважила, що сесійним рішенням на 2016-2017 навчальний рік передбачено фінансування з міського бюджету 80 студентів першого курсу ПТУ №44.

З метою вивчення популярних професій на ринку праці у навчальних закладах міста і району було проведено анкетування серед учнів. За словами начальника відділу освіти Тетяни Колибельнік, учнів середніх класів приваблюють професії квітникаря та покоївки. Старші діти обрали складнішу професію: "Електрогазозварник", "Слюсар-сантехнік" та "Слюсар-ремонтник".  Однак, за словами директора закладу Раїси Мокрій, Миргородське ПТУ №44 не на всі професії  має ліцензії. Щоб перепрофілюватися з підготовкою робітничих професій потрібна ще й матеріальна база. На думку голови постійної комісії з питань бюджету, інвестицій та підприємництва  міської ради Михайла Лавицького, про якнайшвидше вирішення цих питань, в першу чергу мала б потурбуватися адміністрація училища, а депутатський корпус готовий всіляко допомагати. Однак, великої зацікавленості зі сторони закладу він не бачить.

За результатом проведення комісії керівництву училища доручили почати роботу з процедури отримання ліцензії на підготовку нових кадрів та всебічно вивчити питання по створенню матеріальної базу і розробити покрокову роботу щодо вирішення цього питання.

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 19 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]