Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Про легалізацію праці
2017-01-27

Міський голова Сергій  Соломаха взяв участь в розширеному засіданні колегії Полтавської ОДА, що відбулася 24 січня 2017 року. Серед низки питань на засіданні детально було обговорено ситуацію щодо легалізації праці. За інформацією Директора Полтавського обласного центру зайнятості Катерини Клавдієвої, 30% економіки області перебуває у неформальному секторі. Тобто, понад 174 тис осіб працевлаштовані не офіційно. Директор обласного центру зайнятості розповіла, що у 2016 році вдалося легалізувати більш як 1 тис робочих місць. Це вдалося зробити завдяки діяльності робочих груп з легалізації праці.

Що стосується законодавчих змін, які можуть допомогти легалізувати наймані робочі місця і зарплату, то начальник управління Держпраці у Полтавській області Сергій Щербак зауважив, що є проект постанови, згідно з якою роботодавцю передбачено виплату компенсації на перші півроку за кожне легалізоване робоче місце. 

Доки постанову ще не прийнято, голова ОДА Валерій Головко закликав роботу не послаблювати, але при цьому шукати компроміс: 

— Перша розмова з роботодавцями — без репресій, санкцій і натиску. Ми повинні доводити, що «тіньова зарплата» — це злочин. І доносити цю інформацію до людей, які офіційно отримують мінімальну зарплатню. Бо час іде, молодість проходить і настає час отримувати пенсію. А якщо зараз людина отримує зарплату «в конверті», то зможе претендувати лише на мінімальну пенсію.

Окрім робочих груп, які займаються легалізацією має бути ще потужна інформаційна кампанія серед населення. До того ж, у процесі децентралізації місцева влада повинна бути зацікавлена у легалізації зарплати і робочих місць.

За словами міського голови Сергія Соломахи, з метою легалізації найманої праці миргородським підприємцям надали пільги: зменшили ставку  єдиного податку для платників 2-ї групи з 20 до 10 відсотків, з умовою збереження кількості працюючих.

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 25 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]