Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Полтавщину відвідав Володимир Гройсман
2017-10-26

Полтавщину відвідав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман. В рамках візиту голова Кабміну завітав на Єристівський гірничо-збагачувальний комбінат, що неподалік Горішніх Плавнів, а також побував на установці підготовки газу компанії «ДТЕК Нафтогаз».

Візит очільника українського Уряду розпочався з відвідин Єристівського гірничо-збагачувального комбінату, що входить до концерну «Ferrexpo» та знаходиться неподалік Горішніх Плавнів. Комбінат виробляє 28,5 млн тонн залізної руди на рік. Вартість такої продукції – близько 100 млрд грн.

Крім того, ГЗК є одним з провідних роботодавців та бюджетоутворювачів регіону, адже тут працює близько 1200 фахівців різних спеціальностей, середня зарплатня яких перевищує 12 тисяч гривень.

Володимир Гройсман оглянув як кар’єр підприємства, так і його ремонтний цех та технічний парк, що постійно оновлюється. Цьогоріч на модернізацію техніки на Єристівському ГЗК планують витратити близько 100 млн грн.

– Наша задача – всіляко підтримувати вітчизняний бізнес та захищати його інтереси на міжнародному рівні, – відзначив Прем’єр-міністр. – Адже, з розвитком потужних підприємств, ми нарощуємо й ВВП, зростання якого наступного року плануємо на рівні 5-7%.

Оглянув Володимир Гройсман і виставку малої комунальної техніки потужних підприємств Полтавщини, зокрема «АвтоКрАЗу».

Новітні технології застосовує і компанія «ДТЕК», що видобуває вуглеводні. Їх Прем’єру продемонстрували під час візиту до Мачух, де розташована установка підготовки газу.

– Україна за 5 років може стати експортером газу, – переконаний Володимир Гройсман. – Адже ми маємо майже 1 трильйон розвіданих запасів газу та до сотні родовищ. А продаючи блакитне паливо, відповідно, наповнюватимемо бюджет, залучатимемо інвестиції, створюватимемо нові робочі місця. Настав час не просто говорити, а й відповідати за свої слова.

Участь у зустрічі взяли й представники обласної влади. Досягнення Полтавщини очільнику Уряду демонстрував голова ОДА Валерій Головко.

– Ми показали спроможність та потенціал наших великих підприємств, – наголошує Валерій Головко. – Приємно, що Полтавщина, яка й зараз займає лідерські позиції з економічного розвитку, вже за 5 років може вийти на перше місце за цими показниками.

Допоможе в цьому й те, що з 1 січня 2018 року 5% рентних платежів від видобутку корисних копалин залишатимуться в бюджетах регіонів, де такі роботи ведуться.

– У межах Полтавщини це – близько 700 мільйонів гривень на рік, – деталізує голова Полтавської ОДА. – Що вплине і на ремонт доріг, і на відновлення соціальної інфраструктури, і на інші аспекти життя місцевої громади.

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 19 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]