Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Покроковий план оплати за житлово-комунальні послуги для пільгової категорії громадян
2019-12-09

Із жовтня 2019 року запроваджено монетизацію пільг, однак це не впливає на розмір пільгової знижки з оплати житлово-комунальних послуг в межах встановлених соціальних нормативів, який залишається незмінним (незалежно від форми отримання пільги (готівка чи безготівка).

Про розмір нарахованої пільги за місяць Вас поінформовано в повідомленні про надання пільг на оплату житлово-комунальних послуг.  Якщо тарифи на житлово-комунальні послуги не змінюються, то щомісячний розмір пільги протягом опалювального періоду буде однаковим. В подальшому, якщо тарифи на житлово-комунальні послуги змінюватимуться, то щомісячний розмір пільги теж буде переглядатись.

Пільговики, які отримують пільгу у готівковій формі (на руки), повинні сплачувати за житлово-комунальні послуги самостійно та в повному обсязі.

Важливо знати! Перерахування коштів у грошовій безготівковій формі за надані пільги надавачам послуг здійснюється не по пропорційному принципу (коли за кожну послугу проводився розрахунок у відсотках від суми пільги), а у визначеній законодавством послідовності (по принципу пріоритетності): перше – за опалення (теплопостачання, газо- або електропостачання); друге – за гаряче водопостачання; третє – за централізоване водопостачання та водовідведення; потім - постачання електричної енергії на освітлення; далі - постачання природного газу для приготування їжі та підігріву води; вивезення побутових відходів; послуги з управління багатоквартирним будинком; внески за встановлення, обслуговування та заміну вузлів комерційного обліку.

                Як сплатити за житлово-комунальні послуги з урахуванням пільг можете дізнатись в один із способів:

1) з отриманого смс-повідомлення від Ощадбанку. (надходитиме на номер мобільного телефону щомісяця після 18 числа наступного місяця).

Зразок смс-повідомлення: 

Pilga 834.56

ne pokryla

H_Voda 25.13

Electryka 84.00

Gaz 69.19

Gytlo 56.36

Detali v kabineti

Зміст смс-повідомлення:

Пільга 834 грн. 56 коп. – загальний розмір пільги

(за опалення та гарячу воду сплачено за рахунок пільги)

Водопостачання – 25,13 грн.

Електропостачання – 84,00 грн.

Газопостачання – 69,19 грн.

Послуга з управління багатоквартирним будинком (квартплата) – 56,36 грн.

Якщо суми пільги достатньо для сплати всіх житлово-комунальних послуг, то пільговику не потрібно нічого доплачувати.

Якщо суми пільги недостатньо для сплати всіх житлово-комунальних послуг (приклад), то сплачено буде лише за ті послуги, на які вистачить розміру пільги. А послуги, за які потрібно пільговику сплатити самостійно, буде зазначено в смс-повідомленні.

У наведеному прикладі за рахунок пільги сплачено повністю за послуги з теплопостачання та гаряче водопостачання, а самостійно сплачувати пільговику необхідно: за послугу з водопостачання та водовідведення – 25,13 грн.; за послугу з електропостачання – 84,00 грн.; за послугу  газопостачання (газ для плити) – 69,19 грн.; за послугу з управління багатоквартирним будинком (квартплата) – 56,36 грн.

2) зареєструватись в Особистому кабінеті пільговика на сайті Ощадбанку , де відображена інформація про нараховані суми за спожиті послуги та сплачені суми пільги в розрізі кожного виду послуги.

Реєстрація в Особистому кабінету надасть можливість щомісячного контролю за проведенням своєчасної оплати за житлово-комунальні послуги.

3) розрахувати суми до сплати самостійно.

Для цього необхідно знати розмір пільги та нараховані суми за спожиті послуги (про нараховані суми за послуги можна дізнатись з платіжки чи розрахувати самостійно при використанні газу чи електроенергії для опалення)

Наприклад: Розмір нарахованої пільги – 834,56 грн.

Нарахована сума за спожиту послугу з теплопостачання (або газо-/електропостачання для опалення) – 555,48 грн. Нарахована сума за спожиту послугу за гаряче водопостачання – 179,08 грн.

Нарахована сума за централізоване водопостачання та водовідведення – 125,13 грн.

У наведеному прикладі за рахунок пільги сплачено повністю за послуги з теплопостачання та гаряче водопостачання, а самостійно сплачувати пільговику необхідно: за послугу з водопостачання та водовідведення – 25,13 грн.; за послугу з електропостачання – 84,00 грн.; за послугу  газопостачання (газ для плити) – 69,19 грн.; за послугу з управління багатоквартирним будинком (квартплата) – 56,36 грн.

 За матеріалами Департаменту соціального захисту населення Полтавської облдержадміністрації

ОГОЛОШЕННЯ
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
     
Відбудеться засідання Громадської ради

19.04.2024 року о 14:30 в залі засідань міської ради відбудеться засідання Громадської ради при виконавчому комітеті Миргородської міської ради.

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]