Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Пільгове перевезення міський голова взяв на особистий контроль
2017-11-16

Міський голова Сергій Соломаха провів нараду щодо організації питання пільгового перевезення у 2018 році. Як відомо, вже два роки відшкодування пільгового перевезення делеговано органам місцевого самоврядування. Багато громад відмовилися від таких видатків, що викликало резонанс, а інші, у тому числі і Миргород, намагаються знайти оптимальний варіант для забезпечення рівних можливостей громадян, які мають право на пільговий проїзд.

Начальник управління соціального захисту Людмила Ільяшенко повідомила, що у місті - близько 13 тисяч пільговиків. Вивчаючи досвід інших міст, вона зазначила, нині немає оптимального варіанту для вирішення цього питання. Основна проблема в тому, що не всі "пільговики" користуються правом безкоштовно проїзду. Одні послуговуються маршрутками часто, а багато миргородців, наприклад, мешканці "Стадні", "Ліска" та вулиці Котляревського, не використовують своє право. Вона повідомила, що Кабінет міністрів України вже почав монетизацію субсидій та готує також монетизацію пільг на транспорті. Реформа передбачає, що замість пільг українцям буде надаватися грошова компенсація. Монетизація, за словами Міністра, дозволить забезпечити рівний доступ до пільг для кожного, хто має на них право.

Спеціалісти відділу економічного прогнозування та туризму, як один з варіантів, пропонують встановити конкретні дні для пільгового перевезення. Депутат міської ради, голова ради мікрорайону "Спортивний" Олександр Залєський пропонує на кожному маршруті визначити пільгові рейси  в певні часові періоди.

Підсумовуючи нараду, міський голова доручив до кінця наступного тижня узагальнити пропозиції щодо організації пільгового перевезення в місті для подальшого їх обговорення з громадськістю.

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 24 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]