Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Підготовка до опалювального сезону
2017-09-25

Про підготовку служб міського господарства до роботи в умовах осінньо-зимового періоду 2017-2018 років йшлося на засіданні виконавчого комітету, що відбувся 25 вересня. Вів засідання міський голова Сергій Соломаха.

Стан підготовки житлово-комунального господарства міста до осінньо-зимового періоду 2017 – 2018 рр. знаходиться на постійному контролі у виконавчому комітеті міської ради. Розпорядженням міського голови затверджені заходи по підприємствах житлово-комунального господарства міста, які на даний час продовжують виконуватись, поінформував начальник ВЖКГ Михайло Коркішко.

Він зазначив, що на виконання рішення 19 сесії міської ради 7 скликання від 22 грудня 2016 року "Про затвердження Програми капітального ремонту житлового м. Миргорода на 2017 рік" у 2017 році з міського бюджету виділені кошти в сумі 3 565,5 тис. грн. та передбачено 880,3 тис. грн. співфінансування мешканців будинків.

На проведення капітального ремонту покрівель багатоквартирних будинків виділено 1517,7 тис. грн. із міського бюджету та планується залучити 452,9 тис. грн. у якості співфінансування співвласників.

Проводяться роботи по капітальному ремонту 16 пасажирських ліфтів у житлових будинках, загальною вартістю 749,1 тис. грн.

МКЖЕУ проводяться роботи по підготовці житлового фонду до початку опалювального сезону 2017-2018 років. За 8 місяців 2017 року МКЖЕУ виконано робіт по поточному ремонту житлового фонду на суму 5773,0 тис. грн., в т.ч.:

  • прибирання та косіння прибудинкової території – 1058,8 тис. грн.;
  • поточний ремонт покрівель – 1315 м2, загальною вартістю 233,2 тис. грн.;
  • поточний ремонт під’їздів – у кількості 38 шт., загальною вартістю 751,1 тис. грн.;
  • поточний ремонт конструктивних елементів (вікон, дверей, сходових площадок, перил, цоколя та інше), загальною вартістю 1236,4 тис. грн.;
  • поточний ремонт мереж водопровідно-каналізаційних, гарячого водопостачання, теплопостачання та ливневої каналізації, протяжністю 1375 м.п., загальною вартістю 1053,4 тис. грн.;
  • поточний ремонт електричних мереж та електрообладнання, протяжністю 1211 м.п., загальною вартістю 248,9 тис. грн.;
  • технічне обслуговування 56 ліфтів – 373,2 тис. грн.;
  • енергопостачання ліфтів – 199,4 тис грн.;
  • освітлення місць загального користування – 430,7 тис грн.;
  • інші послуги (обслуговування димовентиляційних каналів, ремонт дитячих та спортивних майданчиків, утримання аварійно-диспетчерської служби, дератизація, фарбування газопроводів та інше) – 187,9 тис. грн.

МКЖЕУ підготувало 123 житлові багатоквартирні будинки. Виконані ремонтні роботи по системі гарячого водопостачання на 96%, по системі холодного водопостачання – на 96%, по ремонту покрівель на – 96 %, по ремонту енергозабезпечення будинків – на 92 %. До кінця вересня планується 100 % підготувати будинки.

Комунальне підприємство «Спецкомунтранс» у 2017 році для підготовки до роботи в умовах осінньо-зимового періоду 2017-2018 років за кошти місцевого бюджету придбало фрезу ґрунтообробну 25,2 тис. грн., прибиральну машину 1550,0 тис. грн., машину комунальну дорожньо-змішану 998,7 тис. грн., борону дискову навісну 1,8 м 119,6 тис. грн., ківш із захватом для телескопічного навантажувача 119,6 тис. грн., трактор DF-404В 298,4 тис. грн.

На даний час проводиться процедура придбання відвалу для чистки снігу 19,8 тис. грн.

На початок осінньо-зимового періоду 2017-2018 року залишок піщано-сольової суміші становить 82 тонни. Проводиться процедура закупівлі солі технічної та гран відсіву для приготування суміші для посипки доріг та тротуарів.

Відремонтовано та підготовлено 10 одиниць снігоприбиральної техніки, яка буде задіяна в зимовий час для своєчасного та якісного прибирання доріг міста від снігу та ожеледиці. Підготовлена навантажувальна техніка, самоскиди для вивезення стихійних звалищ, опалого листя з вулиць, парків та скверів.

На території Миргородського міського звалища встановлена пожежна ємкість, периметр території міського звалища прогрейдеровано зі сторони приватної забудови міста для запобігання перекидання вогню в разі виникнення пожежі. Придбано та встановлено за бюджетні кошти гусінь на бульдозер ДТ-75 в сумі 52,2 тис. грн. для забезпечення нормальної роботи бульдозера в осінньо-зимовий період на звалищі.

На кладовищах території міста проводиться випилювання аварійних дерев. Станом на 01.09.2017 року витрати на пиляння дерев склали 24,5 тис. грн. Для збору сміття встановлені контейнера об’ємом 1,1 м3, доглядачі кладовищ забезпечені інвентарем для виконання необхідних робіт на кладовищах.

Для забезпечення безперебійного вивезення в осінньо-зимовий період твердих побутових відходів відремонтовано сміттєвози, біля багатоповерхової забудови міста на контейнерних майданчиках оновлено контейнери об’ємом 1,1 м3, для забезпечення приватного сектора міста контейнерами 0,24 м3 для збору побутових відходів до кінця жовтня 2017 року буде проведена процедура закупівлі контейнерів.

Прочищено ливневі каналізації загальною протяжністю 1,6 км, канав, лотків по вулицях Гоголя, Незалежності, Гурамішвілі, Сорочинська, Д.Озеро, Старосвітська, Харківка, Личанка, Тичини, Я.Усика, Хорольська.

Разом з тим КП «Спецкомунтранс» проводить підготовку міста до святкових дат, щоденне прибирання вулиць: Гоголя, Незалежності, Сорочинської, Воскресінської, Кашинської, Я. Усика, Д.Апостола, скверів та парків загальною площею – 96000 м2, а також двічі на тиждень проводиться прибирання наступних вулиць та автобусних зупинок: Багачанська, Хорольська, Петрівська, Шишацька, Спартаківська, Свидницького, Сорочинська, (Нафтомістечко), Д.Озеро, Старосвітська, Полтавська, Боровиковського, Тичини, Харківка, Личанка, Єрківська, Козацька, М.Дивізій, Зінчаші, І.Білика. З 12.00 до 16.00 проводиться щоденне прибирання вул. Гоголя від зупинки школа №3 до лікарні.

Працівниками підприємства виконані роботи по поточному та капітальному ремонту мереж вуличного освітлення по вулицям міста.

Також підприємством заплановано у III-IV кварталі 2017 року продовжити роботу по благоустрою території міста: прибиранню листя та сміття, підсіву газонної трави, заготівлі посадкового матеріалу квітів, прибиранню клумб, утепленню багаторічних рослин, догляду за квітковою продукцією.

Заготовлено в потрібній кількості твердого палива для опалення гаражів, ремонтних майстерень, приміщення по вул. Сорочинській, 241 та адмінприміщення підприємства.

З метою якісної підготовки об’єктів водопровідно-каналізаційного господарства ОКВПВКГ «Миргородводоканал» до опалювального сезону було виконано ряд організаційно-технічних заходів по обслуговуванню та ремонту обладнання водопровідних та каналізаційних мереж.

Майстрами ОКВПВКГ «Миргородводоканал» постійно проводиться роз’яснювальна робота з населенням, завдяки чому 40 абонентам, що користувалися вуличними водорозбірними колонками, проведено водопровідні мережі в помешкання. Завдяки програмі «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO та за участю Миргородської міської ради проводиться робота з населенням м. Миргорода по питанню закриття усіх водорозбірних колонок та проведення водопровідної  мережі в помешкання.

Мережі каналізації:

  • для накриття каналізаційних люків придбано бетонні плити в кількості 15 шт.;
  • проводиться постійна профілактика та чистка каналізаційних колекторів.

Очисні споруди:

  • відновлено дренаж на муловому майданчику;
  • проведено чистку 2-х піскових площадок.

На очисних спорудах м. Миргорода проводиться постійний лабораторний контроль якості стічних вод власною лабораторією та укладено договір з Миргородською Рай СЕС на проведення планових аналізів стічних вод, на очисних спорудах постійно працює установка знезаражування очищеної води «Полум'я - 2».

Крім того, проводиться поточний ремонт по ліквідації аварійних ситуацій на мережах водопроводу та каналізації, заміна старих мереж водопроводу:

  • виконано прочистку каналізаційної мережі вул. Сорочинська – вул. Незалежності;
  • виконано прочистку каналізаційної мережі вул. Воскресінська;
  • побудовано водопровідну мережу по пров. Заводський (L= 200м, D=50 мм);
  • частково виконано будівництво водопровідної мережі по вул. Зоріна (L= 60м, D=50мм);
  • виконано реконструкцію водопровідної мережі по вул. Котляревського (L= 1070м D=160мм);
  • постійно проводиться ремонт водопровідних мереж до багатоповерхових будинків;
  • проведено ліквідацію аварійних ситуацій на водопроводах - 396 шт.;
  • проведено ліквідацію аварійних ситуацій на каналізації - 570 шт.;
  • виготовлена проектна документація на реконструкцію каналізаційної насосної станції №2 в м. Миргороді по вул. Гоголя з використанням енергозберігаючого насосного обладнання;
  • виготовлена проектна документація на будівництво 2-х мулових майданчиків.

Щодо поліпшення якості питної води хотілося б акцентувати увагу на наступному:

  • ОКВПВКГ «Миргородводоканал» проводить постійний лабораторний контроль питної води власною лабораторією на резервуарах чистої води, артезіанських свердловинах, водорозбірних колонках та в абонентів методом відбору проб води та проведення аналізу.
  • Підприємством укладено договір на відбір проб та проведення аналізів з Миргородською Рай СЕС.
  • При загрозі забруднення та для профілактики на всіх водозаборах міста встановлені та діють установки для знезараження води «Полум’я - 2».
  • ОКВПВКГ «Миргородводоканал» проводить профілактичну промивку та дезінфекцію водопровідних мереж згідно графіка та після аварійних ситуацій.
  • На водозаборах №1 та № 2 працюють артезіанські свердловини пробурені на Харківський водоносний горизонт та проводиться змішування води з Харківського та Бучацького водоносних горизонтів в резервуарі чистої води для доведення якості води до нормативних вимог.

На виконання наказу ПАТ "ПОЛТАВАОБЛЕНЕРГО" №168 від 13.04.2017 року та з метою максимального забезпечення надійної роботи і забезпечення потреб суб'єктів господарювання та населення в електричній та тепловій енергії, відвернення загрози тяжких системних аварій, недопущення масових неконтрольованих відключень споживачів засобами протиаварійної автоматики, для планомірної та ефективної підготовки об'єктів електроенергетики до роботи в осінньо-зимовий період 2017/2018 рр. Миргородською філією виконано наступні заходи:

1. Забезпечено дотримання філією заданих режимів споживання електричної енергії та потужності, а також дієвий контроль за виконанням доведених обсягів обмежень і відключень, як споживачами електроенергії, так і філією.

2. Забезпечено готовність проведення щоденного аналізу дотримання філією встановлених граничних рівнів споживання електричної енергії і потужності та контроль за дотриманням енергоємними споживачами договірних величин електричної енергії та електричної потужності.

3. Виконуються скорочені заміри потужності по фідерах, які підключені до верхніх черг автоматичної частотної розгрузки (САЧР, ЗАЧР, АЧР-2 н.с.) і по фідерах, задіяних у графіках аварійних відключень, спеціальних графіках відключень.

4. Розроблено та погоджено з місцевими органами виконавчої влади графіки обмеження споживання електричної енергії (ГОЕ) та потужності (ГОП), графіки аварійного відключення (ГАВ), згідно з величинами, заданими Міненерговугілля України, а також графіки погодинного відключення (ГПВ).

5. Складено списки споживачів, електроспоживання яких заведено під дію автоматичної частотної розгрузки.

6. Переглянуто списки споживачів, які мають автономні (резервні) джерела живлення (ДЕС та інші) та перевірено схеми їх приєднань до електромереж філії.

7. Направлене усім споживачам (крім населення), що залучені до графіків обмеження споживання електричної енергії, графіків обмеження потужності, графіків аварійного відключення, спеціальних графіках відключень, графіків погодинного відключення, письмові повідомлення до додатків №9 Договорів про постачання електричної енергії із зазначенням обсягів обмежень електропостачання та відключень з центрів електроживлення.

8. Проведено інвентаризацію засобів обліку, встановлених на об'єктах споживачів, які згідно умов роботи та паспортних даних у відповідності до п.6.21 Правил користування електричною енергією потребують обігріву у зимові місяці. Споживачам, засоби обліку яких потребують обігріву, надано вимоги на приведення температурного режиму таких засобів обліку відповідно до вимог Правил улаштування електричних установок.

9. Уточнено списки споживачів особливої важливості для пріоритетного забезпечення електроенергією і розроблено заходи щодо відновлення їх електропостачання при можливих глибоких обмеженнях, пов'язаних з відключенням із центрів живлення та розділенням енергосистеми України на частини.

10. Проведено інвентаризацію актів екологічної, аварійної та технологічної броні.

11. Проведено інвентаризацію засобів компенсації реактивної потужності, встановлених у електромережах споживачів.

12. Станом на 01.09.2017р. виконано заплановані обсяги ремонтів електричних мереж згідно затверджених графіків

Миргородський РГП обслуговує газопроводи та газове обладнання 18021 будинків та квартир миргородців, 179,83 км газопроводів, прокладених по території м. Миргорода, 21 газорегуляторний пункт (ГРП) і 38 шафових газорегуляторних пунктів (ШГРП), що понижують тиск газу в мережах та 48 станцій катодного захисту газопроводів від корозії (СКЗ).

Для забезпечення сталого проходження осінньо-зимового періоду 2017-2018 років підприємством виконано низку заходів, а саме:

  • перевірка приладовим методом на щільність та суцільність газопроводів виконується відповідно до графіка;
  • повірка газових лічильників виконується згідно плану;
  • виконана безкоштовна заміна газових лічильників, які в результаті повірки виявились непридатними (418 шт.);
  • учбово-тренувальні заняття АДС (аварійно-диспетчерської служби) по ліквідації можливих аварій проводиться згідно графіка;
  • виконано реконструкцію 6-ти ГРП з установленням комплексів телеметрії: ГРП №2 вул. Гоголя 184, ГРП №4 вул. Козацька 1, ГРП №6 вул. Депутатська 6, ГРП №7 вул. Козацька (ПТУ-44), ГРП №8 вул.Гоголя, 170, ГРП №13 вул. Котляревського 55;
  • виконана заміна ШРП №4 вул. Осипенка;
  • проводяться поточні ремонти та ревізії обладнання ГРП, ШГРП, СКЗ, згідно графіка;
  • згідно графіка виконуються випробування внутрішньобудинкових систем газопостачання в багатоквартирних будинках;
  • на завершення програми оснащення житлового фонду лічильниками газу в квартирах миргородців, в яких газ використовується тільки для приготування їжі, гарячого водопостачання за відсутності загальнобудинкових газових лічильників в 2017р. безкоштовно встановлено 14 газових лічильників.

 Інше питання порядку денного стосувалося результатів проведення опалювального періоду 2016-2017 років та підготовку ОКВПТГ "Миргородтеплоенерго" до опалювального періоду 2017-2018 років.  Доповідав директор цього підприємтсва Олександр Король.

Коментуючи порушені питання, міський голова зазначив, що залишилося мінімум часу для того, щоб максимально завершити підготовку житлово-комунального господарства до  роботи в опалювальному сезоні.

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 25 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]