Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Обговорили юридичні та практичні аспекти формування об’єднаної територіальної громади
2016-07-13

Міський голова Сергій Соломаха взяв участь у практикумі з застосування законодавства на тему "Формування об'єднаної територіальної громади: юридичні аспекти та практичний досвід", що відбувся у Пирятині, 11 липня. Захід організовано в рамках реалізації проекту "Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (проект «ПУЛЬС»", що впроваджує Асоціація міст України за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку.

На початку засідання з вітальним словом виступили голова Полтавського регіонального відділення, Миргородський міський голова Соломаха С. П., Пирятинський міський голова Рябоконь О. П. та виконавчий директор Полтавського РВ Безносик Г. І.

Учасники практикуму обговорили та проаналізували впровадження нормативно-правове забезпечення об’єднання територіальних громад. Досвідом формування та функціонування Пирятинської міської об’єднаної громади поділилися Пирятинський міський голова Рябоконь О.П та заступник  Шикеринець І.С.,  Глобинської міської об’єднаної громади - Глобинський міський голова Джусь С.В. Докладно учасники зупинилися на обговоренні проблемних питань в діяльності об’єднаних громад, серед яких відзначили і законодавчу неврегульованість статусу земель за межами населених пунктів, розглянули питання застосування законодавства при реформуванні закладів освіти, культури та медицини у об’єднаних громадах, особливості бюджетної децентралізації. Як рекомендації щодо формування спроможності об’єднаних міських громад було розглянуто: міжмуніципальне співробітництво як шлях до об’єднання громад. Впровадженням цих напрямків роботи поділилися Миргородський міський голова Соломаха С.П., секретар Гребінківської міської ради Цапенко Л.В., заступник Пирятинського міського голови Шикеринець І.С.

Регіональні консультанти Асоціації міст України з питань децентралізації Дудка І.А. та Полупан О.А. розповіли про “Децентралізаційний марафон“ та про державну підтримку об’єднаним територіальним громадам.

У рамках заходу учасники відвідали Пирятинський сирзавод та ДНЗ "Червона шапочка".

 

 

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 25 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]