Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Нова література з краєзнавства
2018-08-09

Полтавська земля самобутня і неповторна. Від предків Полтавщини дісталася величезна історична, культурна та духовна спадщина. Тисячі  талановитих полтавців прославили свій рідний край у багатьох сферах діяльності, особливо в науці, культурі, літературі. Недарма Полтавщину вважають духовною скарбницею України. 

Зберегти і примножити історію краю, народу і родоводу, відродити найдорожче — забуте слово, прислів’я чи приказку, мелодію материнської пісні, бабусину колядку чи щедрівку, зберегти вишивки, вироби декоративного мистецтва, звичаї, традиції, обряди та історичні нариси про край є пріоритетним у роботі Миргородської  міської публічної бібліотеки для дорослих ім. Д. Гурамішвілі. Тому  хочемо запропонувати  вашій увазі нові надходження з краєзнавства. «Решетилівщина – мій рідний край» - так називається краєзнавчий посібник, який  знайомить читача  з історією цього краю з прадавніх часів і до сьогодення. Перед читачем відкривається захоплююча історія гордого і непокірного містечка- фортеці  на кордоні з Диким Полем у Козацьку добу і знаменитих решетилівських хуторів ,на яких знайшли прилисток і свою долю сотні –запорожців після ліквідації царизмом Запорозької Січі. Ця книга є своєрідним містком між поколінням минулим з поколінням нинішнім і прийдешнім. Цікаві розповіді про відомих людей краю, про побут і звичаї населення, славні традиції, здобутки і втрати на непростому історичному шляху.  Неменше цікавими для наших відвідувачів  пропонуються  серії «Видатні краєзнавці Полтавщини» та серія «Бібліотечні колекції» Департамент культури і туризму Полтавської державної адміністрації, Полтавська обласна універсальна наукова бібліотека імені І. П. Котляревського  видали два випуски бібліографічних покажчиків: 

«Благословляю я ті дні, коли до правди прихилився: П.П. Ротачу присвячується. В ньому включені наукові праці , література про його життя і науково-дослідницьку діяльність. Другий випуск серії  бібліографічних покажчиків  присвячено вченому - історику, фундатору історичного краєзнавства на Полтавщині, автору понад 400- наукових праць, заслуженому працівнику культури УРСР Вірі Никонорівні Жук. Видання включає наукові праці та рецензії на видання вченої, а також літературу про її життя і діяльність. Серія « Бібліотечні колекції» познайомить  вас  з  каталогами бібліотеки та особовим фондом Віри Жук  та Петра Ротача. Ці  видання включають зібрання книжкових колекцій, список журналів ( авторських примірників) , а також документи особового фонду  З чистої криниці народних традицій черпають наснагу сучасні митці Полтавщини. Збірка оповідань і новел полтавської авторки, члена Національної спілки письменників України Наталки Фурси  «Зінське щеня». Це книга про світ, який постає перед її очима, далеко не завжди справедливий, сповнений невирішених проблем і людського болю, злоби. В книзі, через образи простих людей українських містечок і сіл розкриваються  реалістичні , інколи жорстокі картини життя. Книга спонукає до співчуття милосердя та християнського розуміння любові. Порадувала читачів нашої бібліотеки миргородська поетеса Лариса Гараган своєю 12-ю збіркою поезій «Душі віршовані рядки». У свою «затишну» поезію авторка поселила  любов до коханого чоловіка, дітей , онуків, природи, прекрасного. Вірші просто-таки вражають поєднанням простоти й оригінальності, звичності й теплоти. ЇЇ поезії  - це частинка затишного світу в якому вона живе і, яким хочеться постійно насолоджуватися.

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 19 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]