Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Незабута мелодія для скрипки в Миргороді: Дмитро Удовиченко
2016-07-15

У рамках фестивалю «В гостях у Гоголя» відбулося три скрипкових концерти міжнародного рівня: 6 липня ‑ концерт лауреатів міжнародних конкурсів Дмитра Удовіченка (скрипка), Євгенії Марченко (арфа); 7 липня – концерт лауреатів міжнародних конкурсів Валерія Соколова (скрипка), Дмитра Удовіченка (скрипка), Олександра Конєва (скрипка); 7 липня – концерт Заслуженої артистки України Богдани Півненко (скрипка).

Що об’єднує усих цих відомих у світі музикантів? Рідна школа. Усі вони – випускники різних років Харківської середньої спеціалізованої музичної школи-інтернату.

Наймолодший з них, випускник цього року – ровесник ХХІ століття Дмитро Удовиченко. Коли Дімі «тринадцятий минало», він уже виступав як соліст зі знаменитим оркестром Володимира Співакова (він грав технічно дуже складний твір А. Кролла «Банджо і скрипка»). З того часу наш Дмитро виступав на різних знаменитих сценах Європи, фахівці говорять про його велике майбутнє. З 1 вересня Дмитро буде вчитися у Вищій школі Фолькван в Ессені (Німеччина) і буде отримувати там стипендію.

І в цю літню перерву між школою і консерваторією Дмитро підготував концерт-прощання – зі школою, дитинством, країною, першою вчителькою (яка вчила його 11 років). І цей концерт-прощання пощастило почути нам – мирогородцям.

П. Чайковський, Ф. Шуберт, К. Сен-Санс, І. Стравінський, М. Гранжані. Скрипка і фортепіано (Валерія Бадьон), скрипка і арфа (Євгенія Марченко), скрипка у складі класичного струнного квартету (дві скрипки, альт, віолончель). Цю програму Дмитро склав сам, сам зібрав друзів для квартету, для якого став керівником. Діма включив у свій сольний концерт єдиний твір, який вчив під керівництвом вчительки – «Блискуче рондо для скрипки і фортепіано сі-мінор» Ф. Шуберта. Скрипка Діми співала так щиро, так розчулено, і разом з тим – стримано, по-дорослому, по-чоловічому. Згадалося раптом пушкінське: «Я слышу речь не мальчика, но мужа»...

На концерті мені пощастило сидіти поруч з Людмилою Олександрівною Вареніною – педагогом-методистом ХССМШі, яка вчила Дмитра з 1 по 11 класи. Іноді я повертала очі на її прекрасне, натхненне обличчя і мені здалося, що я присутня при діалозі вчителя і учня у тій ситуації, коли Вчитель відпускає свого Учня у великий світ... Після концерту я майже вперше не виконала своє професійне завдання – не підійшла на інтерв’ю ні до учня, ні до вчителя. Не хотілося конкретними питаннями руйнувати те таїнство, яке створилося під час концерту, і яке відчула реально...

Тетяна Казакова,

фото Анфіси Сметаніної

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 23 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]